plakát

helyszín

Káptalantóti, Istvándy Liget

dátum

2023. 05. 13.
Lejárt!

időpont

15:00

KÉKNYELŰ PIKNIK

2023. május 13., 15 órától, Káptalantóti (Istvándy Liget)

Május 13-án ötödik alkalommal kerül sor az Istvándy Pincészet már hagyományosnak számító kéknyelű-ízlelő programjára, a Kéknyelű Piknikre a Badacsonyi borvidék szívében, az Istvándy Ligetben.

Az esemény a tanúhegyek ölelésében, Káptalantóti határában, a mesés Istvándy Ligetben lesz. Körülötted zöldellő környezet, legelésző szürkemarhák a láthatáron, illatot ontó virágok, naplemente, a birtok közepén pedig víz csordogál a kis tóba. Mellette finom borok és ízletes falatok, barátok – ez vár Rád május 13-án, a Badacsonyi Kéknyelű bor legizgalmasabb ünnepén, amely a találkozásokról, az ízekről és egy különleges szőlőfajta kincseinek bemutatásáról szól.

Badacsony
Istvándy Liget
képforrás: Istvándy Birtok és Borműhely

Istvándy Birtok és Borműhely, ahol a palackba zárják az eleganciát
Az 1800-as évek kezdetére vezethető vissza család történetében kezdettől fogva a szőlő- és bortermelés jelentette a legfontosabb megélhetési lehetőséget. A család ma is elkötelezett híve annak, hogy a hely múltjához és hírnevéhez méltóak legyenek: nagy hangsúlyt helyeznek a minőségre, a Badacsonyi borvidéken termő, egyedülálló Kéknyelű szőlőfajta újjászületésére, amely az egész világon kizárólag a Badacsonyi borvidék dűlőin terem.
Az egyedülálló Kéknyelű Pezsgőt 2012-ben először a világon ők hozták forgalomba és mutatták be a nagyközönség számára.

Programajánló

A Káptalantóti zöldellő határában található Istvándy Ligetbe több mint 15 badacsonyi pincészet közel 30-féle Kéknyelű tétellel érkezik. Milyen volt a 2022-es évjárat? Mitől más a Kéknyelű? Milyen közös lehetőséget látnak a jövőben a borvidék borászai? – ezekre a kérdésekre biztosan választ kapsz majd a kóstolás közben.
A résztvevő pincészetek: Borbély Pincészet ● Váli Pincészet ● Fata Pince ● Éliás Pincészet ● Jakab Pince ● Szászi Birtok ● Edvi Illés ● Istvándy Pincészet ● Laposa Birtok ● Tölgyesi Pince ● Csendes Dűlő ● Sabar Borház ● Földi Bálint ● Skizo Borház ● Málik ● Négy 80 ● Németh Pince ● Szabó

A borok mellé egy BBQ-gasztroélmény is párosul. A Tütü Gasztrobusz jóvoltából húsos BBQ- és vegetáriánus ételek készülnek és persze a balatoni hal is terítékre kerül. Desszertként a Kakasbonbon Csokoládé Manufaktúra kreálmányait kóstolhatod, melyek kifejezetten az Istvándy Drágakő és Kékderű tételeihez készülnek, a kávékülönlegességekről pedig a Bisztrónyúl Guruló kávézó gondoskodik.

Borbirtok
Istvándy Liget
képforrás: Istvándy Birtok és Borműhely

A piknik idén is teret ad egy kis edukációnak. Jelentkezhetsz mesterkurzusokra, amelyeknek a keretén belül szó lesz a Kéknyelű védjegy és az Ízbank koncepciójáról, de azt is megtudhatod, hogy honnan szerezhetsz be balatoni halat otthonra.

A rendezvény kísérőprogramjaként a Dj a Ligetben a naplementéhez Dj Ernő Piaf keveri majd a zenét, 21 órától pedig a Kéknyelű After Party-val folytatódik a badacsonyi Istvándy Bor Műhelyben. Továbbá kitelepül a Drágakő Badacsony stílusos és elegáns ajándék tárgyaival, Varga Viktória divattervező ruhakollekciójával, de az esemény alatt a Balaton-felvidék legszebb tájfotói is vetítésre kerülnek, melyeket Orbán Péter fotográfus alkotásaiból válogatnak.

A Piknikmenü és a jegy tartalmát keresd az esemény weboldalán!
Jegyek ezen a linken vásárolhatók: https://tixa.hu/keknyelupiknik2023

További információ: http://www.istvandy.hu

Nyitókép képforrás: Istvándy Birtok és Borműhely