mézes üvegek

helyszín

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok

dátum

2022. 12. 03. - 04.
Lejárt!

KÁRPÁT-MEDENCEI MÉZFESZTIVÁL

Mézlovagrendi Találkozó és Méhészszakmai Kiállítás és Vásár

2022. december 3–4., Zalaegerszeg (Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok)

Ezen a két napon többféle, minőségi mézet kóstolhatsz Zalaegerszegen, hiszen a Kárpát-medence magyar méztermelő területe közül többen bemutatkoznak itt.

Érkeznek az eseményre határon inneni és túli méhészek Délvidékről, Erdélyből, Felvidékről, de itt lesznek a palócok vagy a magyarországi Bácska méhészei is. Megtartják a termelői vásárt a zalai kistermelők és dunántúli kézművesek változatos portékáival, így a méztermékek mellett zöldségek, gyümölcsök, pékáruk, tejtermékek, húskészítmények, gyümölcslevek és borok is gazdagítják a kínálatot, de válogathatsz majd a környékbeli fazekas, bőrös, késes, ékszer- vagy szappankészítő portékái között is.

Semmiképp se hagyd ki a mézlovagok látványos városi felvonulását, és hallgasd meg személyesen Böjte Csaba erdélyi szerzetes szavait! A vásárban lehetőséged lesz Csaba Testvérrel találkozni, illetve a vásárban megvásárolt vagy a hozott méz-, illetve pénzadományt átadni részére. Ismét lesz Mézfutam Böjte Csaba erdélyi gyermekotthonai javára.

A gyerekeket játszóház és gyerekműsorok várják, s lesz számukra is mézfelismerő verseny értékes nyereményekkel.

A fesztivált szakmai előadások gazdagítják, amelyen a méhészek és a laikusok egyaránt részt vehetnek, de lesz Méhészszakmai Kiállítás és Vásár is, ahol a méhészeti eszközgyártók és -forgalmazók képviseltetik magukat.

További információ: https://www.facebook.com/events/585752153302190

Nyitókép képforrás: pixabay.com