plakát

helyszín

Kaposvár, több helyszínen

dátum

2023. 08. 13. - 16.
Lejárt!

KAPOSFEST

Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál

2023. augusztus 13–16., Kaposvár (több helyszínen)

A Baráti Kristóf Kossuth-díjas hegedűművész és Várdai István Liszt Ferenc-díjas csellóművész művészeti vezetésével az idei évben is a nemzetközi zenei élet legnépszerűbb művészeit és hazai kiválóságait fogadja a somogyi megyeszékhely, Kaposvár, ahol immár 14. alkalommal rendezik meg az eseményt.

Programajánló

A hét folyamán egyedülálló kamarazenei produkciók jönnek létre nemzetközileg is elismert szólisták közreműködésével: itt lesz például Bruno Philippe, a francia csellóvirtuóz, Leticia Moreno spanyol hegedűművész, a sokoldalú Pablo Barragán klarinétművész, Diyang Mei brácsaművész, korunk egyik legkeresettebb zongoraművésze, Enrico Pace, valamint  a Bécsi Filharmonikusok szólófuvolása, Karl-Heinz Schütz is színesíti a fesztivál zenei palettáját.

Népszerű sztárpárok is fellépnek a fesztivál alatt. Így például kaposvári származású Kokas Dóra és férje, a Grammy-díjra jelölt ukrán-brit brácsaművész és karmester,  Maxim Rysanov vagy a világszerte elismert hegedűművész, Alexandra Conunova és Denis Kozukhin, generációja egyik vezető zongoristája.

A magyar zeneművészet élvonalából fellép Szűcs Máté, a genfi Zeneakadémia brácsaprofesszora, Pusker Júlia hegedűművész, Magyar Valentin fiatal zongoraművész és a világszerte elismert Würtz Klára zongoraművész is.

A fesztiválon ismét közreműködik a Liszt Ferenc Kamarazenekar, amely fennállásának hatvanadik évfordulója alkalmából ad koncertet augusztus 14-én. Estjük folyamán fellép a Liszt-díjas Sárközy Lajos és zenekara is.

Kaposvár várossá nyilvánításának 150. évfordulója alkalmából augusztus 14-én este ingyenes könnyűzenei koncertek lesznek – Kaposfest Open Air – a Kossuth téren. A Budapest Jazz Orchestra és meglepetés vendégei lépnek fel egy egyedülálló, kizárólag a Kaposfest alatt hallható produkcióval. A fellépők között lesz: Szulák Andrea, Polyák Lilla és Gömöri András Máté.

A hangversenyek mellett idén is számos szakmai kiegészítő események, mesterkurzusok, műhelybeszélgetések és gasztronómiai programok színesítik a fesztivál programkínálatát. Ezen felül várostörténeti sétán vehetsz részt, s mindennap 150 perc komolyzenei programot is garantálnak a szervezők.

A részletes programot itt találod: https://www.kaposfest.com/hu/program

Komolyzenei koncertek

Augusztus 13. (vasárnap)
18.30 Kontrasztok és párhuzamok – nyitóhangverseny (Szivárvány Kultúrpalota)

Augusztus 14. (hétfő)
11.00 Trió (Szivárvány Kultúrpalota)
15.00 London Orfeusza – Henry Purcell művei (Együd Árpád Kulturális Központ – Agóra)
18.00 A Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenye (Szivárvány Kultúrpalota)

Augusztus 15. (kedd)
11.00 Mozart / Bartók (Szivárvány Kultúrpalota)
18.00 Kamarazenei gála világsztárokkal (Szivárvány Kultúrpalota)

Augusztus 16. (szerda)
11.00 Schumann / Brahms (Szivárvány Kultúrpalota)
18.00 Fesztiválzáró gálahangverseny (Szivárvány Kultúrpalota)

További információ: https://www.kaposfest.com

Nyitókép képforrás: Kaposfest – Facebook