Kalászi Kortárs Tánctalálkozó fesztivalok.info

helyszín

Budakalász, Kós Károly Művelődési Ház

dátum

2021. 11. 04. - 06.
Lejárt!

KALÁSZI KORTÁRS TÁNCTALÁLKOZÓ

2021. november 4–6., Budakalász (Kós Károly Művelődési Ház)

Novemberben immár 17. alkalommal élvezheted a szentendrei kistérségben egyedülálló, regionális jelentőségű összművészeti fesztivált, amelyen olyan fellépők lesznek jelen, mint a Duna Táncműhely, a Fitos Dezső Társulat vagy a Feledi Project.

A Kalászi Kortárs Tánctalálkozó egyedülálló módon nemcsak az autentikus folklórt helyezi előtérbe, hanem a kortárs tánc iránt érdeklődőket is kiszolgálja. A fesztivál szervezői a hagyományra visszatekintő, „tradicionális” mozgásformákon alapuló kortárs táncelőadásokat hívnak meg, így igen színes lesz idén is fellépők palettája. Ráadásul a rendezvényen nemcsak a felnőttek, de a gyerekek is megtalálhatják a számukra kedves programokat.

Programajánló

November 4.
Kismalac meg a farkasok – a Vaskakas Bábszínház gyermekelőadásával veszi kezdetét az esemény, melyet két alkalommal is élvezhetnek a legkisebbek.

November 5.
Izgalmas a programkínálat leginkább a felnőttek számára:  
Idők folyamán – a Feledi Project előadása a női lelket, a női érzéseket kutatja, azt a kérdést próbálja körüljárni, miként jut el az ember odáig, hogy eldobja életét. 

Falu – a Fitos Dezső Társulat sikerrel játszott produkciója, mely visszanyúl a tiszta falusi forráshoz és ízelítőt ad a Kárpát-medence folklórkincséből.

November 6.
A tizedik menyasszony – a Duna Táncműhely legújabb előadása, melyet a budapesti bemutató végén vastapssal ünnepelt a közönség. A produkció története egy olyan beavatási rituáléra épül, ahol a házasság előtt álló lány búcsúzik nőtársaitól. A különböző karaktereket felvonultató lánytársaság önfeledt mulatsága közben megjelennek vágyaik, férfiideáljaik is.

Kortárs-néptánc gála – A néptánc és kortárs tánc határmezsgyéjén dolgozó együtteseknek, előadóművészeknek, valamint a profi és amatőr táncosok és persze az érdeklődő közönség találkozása.

A Kalászi Kortárs Tánctalálkozó programját idén is különböző koncertek és kiállítások teszik teljessé.

További információ: https://www.facebook.com/events/ kós-károly-művelődési-ház-és-könyvtár-budakalász/xvii-kalászi-kortárs-tánctalálkozó/298744412036948

Nyitókép képforrás: Kalászi Kortárs Tánctalálkozó – Facebook

Címkék: