plakát

helyszín

Budapest, Budapest Music Center
Budapest, Budapest Music Center

dátum

2023. 03. 04.
Lejárt!

időpont

10:00 - 18:00

KALANDRA FÜL FESZTIVÁL

2023. március 4., Budapest (Budapest Music Center)

Egy nap, három koncert, különleges kísérőprogramok – ez a Kalandra Fül Fesztivál, hazánk  egyetlen klasszikus zenei gyerek- és családi fesztiválja. A Danubia Zenekar március 4-én a Budapest Music Centerbe gyűjti a legjobb, legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat, amelyek szórakoztatva hozzák közel a klasszikus zenét a gyerekekhez.

Európai szinten is egyedülálló ez a fiatal korosztályt célzó zenei esemény, ahol az elmúlt években már gyermekek ezreinek mutatta meg az Danubia Zenekar, hogy a klasszikus zene mennyire menő tud lenni.

Ebben az évben – immár negyedik alkalommal – Beethoven, Schubert és Britten zenéjével ismerkedhetnek a gyerekek, de a fesztivál ideje alatt ingyenes kísérőprogramok – például élő zeneautomaták, kreatív alkotóműhely és az Art Classic Harangegyüttes koncertje – is várja a résztvevőket.

Programajánló – koncertek

● Roll over Beethoven (10 óra)
Mint tudjuk, Beethoven a zene Mozartja. Magyarul: minden klasszikus zenészek alfája és omegája, a legnagyobb lázadó, a legvagányabb rocker, aki a zenét a sarkaiból fordította ki, aki a sorssal is dacolt. Ezt a szuperhőst hozza el szűk egy órában Szemenyei János színész és Hámori Máté házigazda-karmester, bemutatva a Danubia Zenekar segítségével, hogy hogyan is lehet egy kétszáz éves zene ma is kemény, feszes, forradalmi, pörgős és megdöbbentően érzékeny egyszerre. Lesz zongorázás, zenekari lárma, siketség-szimulátor és sok minden más.

A legnagyobb Franz – Schubert (11.30 óra)
Félénk, szemüveges, dundi figura, aki titokban, egy apró szoba mélyén a valaha írt legszebb dallamokat találta ki. Mit tud elmondani egy dal? Hogyan lehet két hangszerrel párbajozni? Na, és szerelmet vallani egy hegedűvel és egy csellóval? Mindez kiderül, amikor megismerjük a legnagyobb franc, Franz Schubert gyönyörű zenéit.

Rímes bál a zenekarban (16 óra)
Rímekbe szedett interaktív hangszerbemutató Benjamin Britten műve nyomán. Milyen sokféle hangszer csücsül egy nagyzenekarban, és mindegyik egészen mást csinál… Hogyan lesz ebből összhang, és miben különböznek egymástól a hangszerek? Melyik tud csiripelni, és melyiknek „acélosan brutál” a hangja? Melyik nagytestű hangszer rejt érzékeny szívű játékost, és mire való egyáltalán a karmester? Erre a sok kérdésre ad szórakoztató választ a koncert, ahol rímekbe szedve mutatja be a házigazda, Hámori Máté a zenekar hangszereit és műhelytitkait. Ráadásul egy szerencsés hallgató karmesterként is kipróbálhatja magát a zenekar előtt.

Hidd el, a klasszikus zene nem komoly!

További információ: https://utazenehez.hu/oldal/kalandra-ful-fesztival

Nyitókép képforrás: Danubia Zenekar