Kaláka fesztivalok.info

helyszín

Eger, Érsekkert
Eger, Érsekkert

dátum

2024. 06. 27. - 30.
Lejárt!

KALÁKA FESZTIVÁL

2024. június 27–30., Eger (Érsekkert)

Az összművészeti fesztivál gazdag zenei kínálat mellett színházi programokkal, versszínházzal, gyerekelőadásokkal és képzőművészeti kiállításokkal is gazdagítja a látogatók élménytárát. A 44. Kaláka Fesztiválon fellép többek között a Muzsikás, Szalonna és bandája, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, Malek Andi Soulistic, Szalóki Ági is a házigazda Kaláka mellett.

A Kaláka Fesztivál 44 éve hazánk első és egyedüli folkfesztiváljaként született meg, azóta folyamatosan jelen van a kulturális kínálatban. Az összművészeti fesztivál gazdag zenei kínálata mellett színházi előadásokkal, versszínházzal, gyerekprogramokkal és képzőművészeti kiállításokkal nyújt felejthetetlen élményt. A fesztivál valamennyi eseményének középpontjában a folkzene, a világzene és az irodalom áll, de más műfajok képviselői is helyet kapnak a programban. A fesztiválprogram mellett idén is megrendezik az Ökokaláka szemléletformáló vásárt és börzét is.

Programajánló

Június 27., Gárdonyi Géza Színház
Fesztiválnyitó VERSKONCERT
Az idei verskoncert különleges alkalom: az 55 éves Kaláka együttes, az 50 éves Szélkiáltó és a Miskolci Szimfonikus Zenekar közös ünnepi koncertje nyitja meg a fesztivált.

Június 28–30., Érsekkert
FESZTIVÁL: Koncertek ● Kiállítás ● Zenés séta
A színpadon fellépnek: a Muzsikás,  Szalonna és bandája, a Szélkiáltó, a Kerekes Band,  a Jazzbois (vendég: Kaláka), Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák és a Modern Art Orchestra (MAO), Boggie és Petruska,  a SzirtesFolk, a Zűrös Big Banda, Malek Andi Soulistic, a MazsiMó-GipsyMó, Koszika (Koszorús Kriszta), Szalóki Ági, Pályi János, Ruttkai Bori Banda, Fabók Mancsi, Gryllus Vilmos és még sokan mások.

A fesztivál részei az időszakos kiállítások is, idén például láthatod az Ahogy a telefonom látta című tárlatot Gryllus Dániel útifotóiból.

Idei meglepetés például az 55 éves Kalákáról készült Kaláka – a Kárpátoktól a Karib-tengerig című dokumentumfilm bemutatója Pigniczky Réka rendezésében.

A fesztivál hagyományaihoz tartoznak az ingyenesen látogatható programok. Ilyen például pénteken a Kaláka-versnyomozók a Nagypréposti palotábana, vagy a szombat délutáni Itt járt a földön – bibliai gondolatokra épülő  dalciklus Gryllus Dániel, Becze Gábor és Ferenczi György előadásában a Fájdalmas Anya plébániatemplomban.

ÖKOKALÁKA: kézműves és iparművészeti vásár és börze a fenntarthatóság jegyében.
Az esemény kulturális értékeink mellett a környezeti értékeinkre is felhívja a figyelmet. Így környezetvédelemi témákban informálódhatsz, workshopokon, beszélgetéseken és játékokban vehetsz részt, amelyek érdekességeket és hasznos ismereteket nyújtanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
A helyi termékeket vásárolása mellett a vásárban főleg egri és környékbeli képzőművészek, iparművészek, kézművesek munkáit csodálhatod meg, illetve helyi kis- és őstermelők finomságait kóstolhatod.

Június 29–30., Érsekkert
GYERMEKFESZTIVÁL
Koncertek ● Bábszínház ● Interaktív játszótér ● Kaláka ● Gryllus Vilmos
A délelőtti programokat a legkisebbeknek ajánlják, akik gyerekekkoncerteken, meseelőadásokon, bábszínházi produkciókon vehetnek rész, interaktív játszótéren és játszóházakban szórakozhatnak.
Lesz Csupa Csoda Vándorjátszótér, bábjáték-autómata, vásári bábjáték, Kádár Ferkó Fotószínháza, fellép többek között: Szalóki Ági, Gryllus Vilmos, a Rutkai Bori Banda és természetesen a Kaláka is.

A fesztivál részletes programját itt találod: https://kalakafesztival.hu/programtabla

Képforrás: Kaláka

Jegyekinformációk itt: https://kalakafesztival.hu/jegyinformacio

További információ: https://kalakafesztival.hu, https://www.facebook.com/kalakafesztival

Nyitókép képforrás: Kaláka