Kaláka fesztivalok.info

helyszín

Eger, Érsekkert
Eger, Érsekkert

dátum

2023. 06. 22. - 25.
Lejárt!

KALÁKA FESZTIVÁL

2023. június 22–25., Eger (Érsekkert, Rege Birtok)

Az összművészeti fesztivál gazdag zenei kínálat mellett színházi programokkal, versszínházzal, gyerekelőadásokkal és képzőművészeti kiállításokkal is gazdagítja a látogatók élménytárát. A 43. Kaláka Fesztiválon fellép többek között Sebestyén Márta, a Sebő-együttes, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, a Hot Jazz Band is a házigazda Kaláka mellett.

A Kaláka Fesztivál 43 éve hazánk első és egyedüli folkfesztiváljaként született meg, azóta folyamatosan jelen van a kulturális kínálatban. Az összművészeti fesztivál gazdag zenei kínálata mellett színházi előadásokkal, versszínházzal, gyerekprogramokkal és képzőművészeti kiállításokkal nyújt felejthetetlen élményt. A fesztivál valamennyi eseményének középpontjában a folkzene, a világzene és az irodalom áll, de más műfajok képviselői is helyet kapnak a programban.
Új eseményként, a fesztiválprogram mellett megrendezik az Ökokaláka szemléletformáló vásárt és börzét is.

Programajánló

Június 22., Rege Birtok
Fesztiválnyitó VERSKONCERT
A fesztivál nulladik napján, Weöres Sándor születésnapján, Sebestyén Márta, a Sebő-együttes és a Kaláka koncertjét élvezheted a fiatal, feltörekvő kézműves borászatáról híres Rege Birtok teraszán.

Június 23–25., Érsekkert
FESZTIVÁL: Koncertek ● Kiállítás ● Zenés séta
A színpadon fellépnek: a Folksz, a Budapest Ragtime Band, a Zűrös Big Banda, a Kollár-Klemencz Kamarazenekar, az Aranyakkord, a Canarro együttes, a Platon Karataev, a Hot Jazz Band, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, és Földes Hobo László, és még sokan mások.

A fesztivál részei az időszakos kiállítások is, idén egy szabadtéri kiállításon tekintheted meg Bényei Tamás illusztrációit. Bényei Tamás a Hot Jazz Band énekeseként és vezetőjeként vált ismertté, de eredeti szakmáját tekintve grafikus, legújabb gyereklemezüket is ő illusztrálta.

A fesztivál hagyományaihoz tartoznak az ingyenesen látogatható programok. Ilyen a szombat
délutáni templomi hangverseny, amit most a Református Templomban tartanak. Elhangzik:
Gryllus Dániel és Sumonyi Zoltán Tíz példázat című műve.

A Zenés érsekkerti séta a környék történelmi és művészeti emlékeit mutatja be a téma
szakértőjének, Rázsi Botondnak segítségével.

ÖKOKALÁKA: kézműves és iparművészeti vásár és börze a fenntarthatóság jegyében. Az esemény kulturális értékeink mellett környezeti értékeinkre is felhívja a figyelmet. Színes témában informálódhatsz, workshopokon és beszélgetéseken vehetsz részt, a gyerekek kipróbálhatják magukat az Érsekkertben felállított Vissza a Vadonba erdei tornapályán, környezetvédelmi játékokban, bemászhatnak egy igazi kukásautóba, interaktív bábelőadásban vehetnek részt és készíthetnek rovarhotelt, festhetnek, kézműveskedhetnek természetes és újrahasznosított alapanyagokkal.
A helyi termékeket vásárolása mellett a vásárban főleg egri és környékbeli képzőművészek, iparművészek, kézművesek munkáit csodálhatod meg, illetve helyi kis- és őstermelők finomságait kóstolhatod.

Június 24–25., 14–18 óra, Érsekkert
GYERMEKFESZTIVÁL
Koncertek ● Bábszínház ● Interaktív játszótér ● Kaláka ● Gryllus Vilmos
A délelőtti programokat a legkisebbeknek ajánlják, akik gyerekekkoncerteken, meseelőadásokon, bábszínházi produkciókon vehetnek rész, interaktív játszótéren és játszóházakban szórakozhatnak.

A fesztivál részletes programját itt találod: https://kalakafesztival.hu/programtabla

Képforrás: Kaláka

Jegyekinformációk itt: https://kalakafesztival.hu/jegyinformacio

További információ: https://kalakafesztival.hu, https://www.facebook.com/kalakafesztival

Nyitókép képforrás: Kaláka