plakát

helyszín

Budapest, Fővárosi Nagycirkusz

dátum

2023. 01. 14. - 2023. 03. 19.
Lejárt!

JÉGKRISTÁLY

Jégcirkuszi előadások és villámkiállítások a Fővárosi Nagycirkuszban

2023. január 14. – március 19., Budapest (Fővárosi Nagycirkusz)

Egy ukrán vendégtársulat és egy magyar sztárfellépő által bemutatott látványos show-műsorral, bohócokkal, kisállatokkal, jégrevüvel és az egész család számára izgalmas mesevilággal készül január 14-től a Fővárosi Nagycirkusz, de egy rendhagyó kiállítással is várnak.

Jégkristály

Utoljára 2017-ben borult jégbe a manézs. Az akkori nagy sikerre való tekintettel most ismét egy jeges tematikájú műsorral készül a Fővárosi Nagycirkusz: januártól egy ukrán társulat lép fel Jégkirályság című műsorukkal, amely egy varázslatos mesevilágba kalauzolja el közönségét.
A bűbájos lények nemcsak piruetteket és jégtánc elemeket mutatnak be a jeges porondon, hanem lenyűgöző artistaszámokat és bájos kisállatokat – papagájokat, kutyákat – is. A magyar cirkuszművészetet a világhírű érdemes művészek, a Rippel Brothers képviseli emelőszámukkal.
Az előadás szünettel együtt 120 perces.

A Jégkristály előadásainak időpontjait itt találod: https://fnc.hu/eloadas-idopontok

Circus Museum Flash

Nyolc perces kiállítási produkció a Fővárosi Nagycirkuszban
A cirkuszi és múzeumi szempontból egyaránt újítást jelentő „Circus Museum Flash” kiállítási sorozat első produkcióját 2023. január 15-én 17.30 órakor mutatják be „N.001 Tisztelgés Dr. Alain Frére úr, a magyar cirkuszkutatás támogatója előtt” címmel.
Dr. Alain Frére francia cirkusztörténész, gyűjtő, a Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztivál társalapítója, a Tourrette-Levens-i cirkuszművészeti múzeum vezetője, aki köszöntőbeszédével jelenik meg a nézők előtt a 15 négyzetméteres digitális ledfalon. Az általa adományozott műtárgyakatat nem hagyományos kiállítás formájában láthatod, hanem azok is a ledfalon válnak jól láthatóvá. az animációs technikának köszönhetően életre is kelnek, a feliratok mellett vizuális nyelven is bemutatják magukat. A kiállítási produkció 8 perces lesz – pontosan olyan hosszú, mint a cirkuszi porondon fellépő artisták 8 perces produkciói.
A produkciót a Fővárosi Nagycirkusz élőben is közvetíti Facebook-oldalán.

További információ: https://fnc.hu/jegkiralysag, https://www.facebook.com/nagycirkusz

Nyitókép képforrás: Fővárosi Nagycirkusz–web