trombita

helyszín

Budapest, Erkel Színház
Budapest, Erkel Színház
kategória

dátum

2023. 11. 06. - 09.
Lejárt!

JAZZFEST BUDAPEST

Őszi Jazzünnep Budapesten

2023. november 6–9., Budapest (Erkel Színház)

Négy napon át ismét a jazzé lesz a főszerep a fővárosban. A JazzFest Budapest november 6–9. között idén is a legnagyobb művészeket hozza el őszi ünnepére: Steve Gadd, Patricia Barber, Snétberger Ferenc és Richard Bona is koncertet ad az Erkel Színházban.

A legnagyobbak Budapesten

November 6.
Nyolc év után ismét Budapesten lép fel a jazz- és popvilág egyik legkeresettebb és legnagyobb hatású dobosa, Steve Gadd és kiváló zenésztársai. Elképesztő stílusérzéke, összetéveszthetetlen lüktetésű és végletekig megbízható játéka miatt Steve Gaddet a legnagyobb sztárok hívják lemezfelvételeikre és koncertturnéikra. A partnerek listáját vég nélkül lehetne sorolni, köztük van Frank Sinatra, Paul Simon, Al Di Meola, Eric Clapton, Paul McCartney, Chick Corea és David Sanborn is. Chick Corea szerint minden dobos úgy akar játszani, mint Gadd, ugyanis ő tökéletes.

Steve Gadd
képforrás: JazzFest Budapest

Zenésztársai – Michael Landau (gitár), Travis Carlton (basszusgitár), Walt Fowler (trombita, szárnykürt) és Larry Goldings (billentyűk) – is fantasztikusak, elismert művészek.

November 7.
Idei egyetlen budapesti koncertjét az őszi Jazzfest Budapesten adja a Berlinben élő Snétberger Ferenc gitárművész és zeneszerző, aki világszerteismert improvizációs művészetének és a műfajokat átlépő játékánakköszönhetően.Repertoárját a hazai roma hagyományok, abrazil zene és a flamenco éppúgy inspirálja, mint a klasszikus gitár és a jazz.Ezúttal szólóban, egy szál gitárral hallhatod a legendás művész gitárjátékát.

Snétberger Ferenc
képforrás: JazzFest Budapest, fotó: Kleb Attila

November 7., 9.
Nem először tér vissza Budapestre Patricia Barber chicagói jazz-zongorista és énekes, aki utánozhatatlan, fülledt hangulatot sugárzó énekhangjával és lenyűgöző zongorajátékával varázsolja el közönségét Párizson át Osloig a legkitűnőbb jazzklubokban és fesztiválokon. A kortárs jazz poétikus, különutas énekesnője, a melodikus zenei világot sötét tónusú, misztikus alt hanggal és merész zongorajátékkal ötvöző Patrica Barbert mára jelentős amerikai zeneszerzőnek is tekintik.
Novemberi európai turnéjának részeként egy egészen különleges, intim és interaktív koncerttel áll a közönség elé kvartettjével Budapest zenei tematikájú luxus szállodájában (november 7.), az Aria Hotelben, két nappal később pedig az Erkel Színházban ad koncertet (november 9.).

Patricia Barber
képforrás: JazzFest Budapest

November 8.
A fesztiválra érkezik a Grammy-díjas Richard Bona is, a világ egyik legkiválóbb basszusgitárosa, zeneszerző és multiinstrumentalista, akinek a koncertjei teltházasak mind az öt kontinensen.
Zenéje Afrika hagyományait, kultúráját, szépségét és problémáit dolgozza fel. Az az egészen egyedi mód, ahogyan a közönségével kapcsolatot teremt, a világzene, a jazz és az afropop egyik meghatározó nevévé tette őt. Hosszú azok listája, akikkel Richard Bona turnézott, de köztük van Herbie Hancock, Chick Corea, Cesária Évora, Sting, Mike Stern és a felfedezője, Joe Zawinul is. Ezúttal legújabb formációjával érkezik Budapestre.

Richard Bona
képforrás: JazzFest Budapest

A Jazzfest Budapest őszi koncertjeire az Erkel Színházban kerül sor, a szűkkörű koncertnek az Aria Hotel ad otthont.

További információ és jegyek: https://jazzfestbudapest.hu, https://www.facebook.com/jazzfestbudapest

Nyitókép képforrás: JazzFest BudapestFacebook