trombita

helyszín

Budapest, több helyszínen
Budapest, több helyszínen
kategória

dátum

2023. 04. 26. - 2023. 05. 17.
Lejárt!

JAZZFEST BUDAPEST

2023. április 26. – május 17., Budapest (több helyszínen)

A jazz ünnepe Budapesten, amely városszerte zajlik a koncerttermekben, a klubokban vagy a köztereken a műfaj legnagyobb sztárjaival.

Tavasszal három héten keresztül – április 26-tól május 17-ig – különböző helyszíneken szól majd a jazz, ahol a színpadokon a legnagyobb hazai és külföldi sztárok lépnek fel. Így itt lesz Lizz Wright, Stacey Kent, Avishai Cohen, Simon Phillips, Anouar Brahem, Stanley Clarke, Stefano Bollani, Bugge Wesseltoft, Paal Nilssen-Love, Michal Baranski, Enzo Favata és Nico Morelli is.

Helyszínek: Budapest Jazz Club ● Erkel Színház ● Fonó Budai Zeneház ● IF Cafe ● Jedermann Cafe ● Lumen Cafe ● Mixat Stage ● RaM Színház ● Olasz Kulturális Intézet ● Zeneakadémia

Programízelítő

Április 26-án lép színpadra Lizz Wright, a kortárs jazz egyik legjobb énekesnője, aki úgy képes szintetizálni a különböző stílusokat – az R&B-t, a jazz-t, a bluest, a popot és a gospelt –, hogy közben megőrzi saját egyéniségét.

Május 4-én a Paal Nilssen-Love CIRCUS zenél. A zenekar különböző stílusokban jártas zenészekből állt össze: a hét egyedi hang a közös zenei ötletek és gondolkodásmódok, valamint a zenei szabadság közös értelmezése köré gyűlt össze. Élőben nézni őket olyan, mintha cirkuszba mennél.

A négyszeres Grammy-díjas Stanley Clarke 40-nél is több albumával méltán kiérdemelte az “élő legenda” státuszt. Majd 50 éves pályafutása során együttműködött Quincy Jones-szal, Stan Getzzel, Art Blakey-vel, Paul McCartney-val, Jeff Beckkel, Keith Richards-szal, Aretha Franklinnel, Stevie Wonderrel, Chaka Khan-nal, a Police-szal, Herbie Hancockkal és még sokakkal. A fesztiválon május 6-án zenél.

Stacey Kent korunk nagy jazzdívája, akiért milliók rajonganak világszerte május 17-én egy különleges, brazil stílusú koncerttel érkezik Budapestre. Az énekesnőhöz a Danubia Zenekar csatlakozik.

A részletes programot, valamint a fellépőkről bővebb információt itt találsz: https://jazzfestbudapest.hu

További információ: https://jazzfestbudapest.hu, https://www.facebook.com/jazzfestbudapest

Nyitókép képforrás: JazzFest BudapestFacebook