helyszín

Budapest, Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola
kategória

dátum

2023. 11. 17. - 19.
Lejárt!

HUBAY JENŐ NEMZETKÖZI HEGEDŰVERSENY

2023. november 17–19., Budapest (Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola, AMI)

Idén is meghirdették a huszonkét évesnél fiatalabb, közép-kelet-európai hegedűművész generáció számára a Hubay Jenő Nemzetközi Hegedűversenyt. A megmérettetésre 2023. november 17. és 19. között kerül sor a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskolában.

A Hubay Jenő Hegedűversenyt 2020-ban alapította Kokas Katalin és Kelemen Barnabás a legifjabb, huszonkét évesnél fiatalabb, közép-kelet-európai hegedűművész generáció számára.

Kokas Katalin hegedű- és brácsaművész
és Kelemen Barnabás hegedűművész
képforrás: Fesztivál Akadémia Budapest, fotó: Csibi Szilvia

A versenyen a Magyarországgal szomszédos országok, valamint a Visegrádi Négyek országainak 22 év alatti hegedűsei jelentkezhetnek. A négy korcsoportban meghirdetett verseny az 1. korcsoportban egy-, a másik három korcsoportban kétfordulós. A zsűriben a térség valamennyi országából helyet kap egy rangos hegedűművész vagy hegedűtanár. Hazánkat Perényi Eszter, a Zeneakadémia professor emeritusa képviseli, a zsűri elnöki tisztét idén Maxim Rysanov világhírű brácsaművész és karmester tölti be.

A hegedűverseny a kétévente megrendezett Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny „előszobája”. A Hubay-verseny döntősei automatikus meghívást kapnak a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre, amelyet legközelebb 2024. július 4–14. között tartanak.

További információ: https://fesztivalakademia.hu/hubay-jeno-hegeduverseny, https://www.facebook.com/festivalacademy 

Nyitókép képforrás: pixabay.com