honvédfesztivál fesztivalok.info

helyszín

Pákozd, Katonai Emlékpark

dátum

2023. 09. 28. - 30.
Lejárt!

HONVÉDFESZTIVÁL

2023. szeptember 28–30., Pákozd (Katonai Emlékpark)

Huszár és katonai hagyományőrzők látványos bemutatójával idén 14. alkalommal elevenedik meg hazánk egyetlen hadtörténelmi emlékparkjában az 1848. szeptember 29-i győztes csata.

A 175 éve, a Pákozd-Pátka-Sukoró térségében vívott győztes csata tiszteletére megrendezésre kerülő Honvédfesztivál tizennegyedik alkalommal ismét kitűnő programot ígér az egész családnak.

Az 1848-as szeptember 29-én a Pákozd és Sukoró határában vívott csata helyszínén obeliszket emeltek, környezetében pedig egy  a Katonai Emlékpark létesült, amely az 1848-as eseményektől napjainkig mutatja be nemzetünk harcainak történetét, hadtörténelmét. Ma nemzeti emlékhelyünk, ahol többek között felszerelési tárgyakkal berendezett I. világháborús barakkot, egy eredeti, II. világháborús lövészárkot láthatsz, egy barikádon felidézheted az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit, találkozhatsz a sorkatonaság tárgyi emlékeivel, és megismerkedhetsz a magyar békefenntartás történetével is. Az emlékhely része a Doni kápolna. A park remek lehetőséget biztosít családi vagy osztálykirándulások, munkahelyi csapatépítések, illetve kihelyezett történelem órák lebonyolítására.

Programajánló

Szeptember 28.
Haditanács
17.00 Megemlékezés az 1848.szeptember 28-i haditanács évfordulóján, és ökumenikus ima a szabadságharc hőseiért

Szeptember 29.
A csata emléknapja
10.00 Megemlékezés és koszorúzás az 1848. szeptember 29-i csata 175-ik évfordulóján

Szeptember 30.
Csatatéri sokadalom
10.00–17.00 Huszár és katonai hagyományőrzők, a jelenkor katonáinak és high-tech eszközeinek bemutatói, izgalmas családi programok
– harcjárművek
– fegyverek
– repülőgép-szimulátor
– lézerlövészet
– közelharc és tűzszerész bemutató
– közreműködik többek között a Magyar nemzeti Táncegyüttes és a Honvéd Férfikar
15:00 Reményt adó győzelem – interaktív csatabemutató több mint 200 fő gyalogos és lovas hagyományőrző részvételével. Közreműködik a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség.

További információ: http://www.kempp.hu, https://www.facebook.com/katonai.emlekpark

Nyitókép képforrás: Katonai Emlékpark Pákozd