Holtszezon fesztivalok.info

helyszín

Veszprém, több helyszínen
Veszprém, több helyszínen

dátum

2023. 02. 23. - 26.
Lejárt!

HOLTSZEZON

Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivál

2023. február 23–26., Veszprém (több helyszínen)

A Holtszezon kortárs irodalmi fesztivál idén is jelentkezik Veszprémben. Az összművészeti esemény 4 nap alatt 13 helyszínen több mint 100 művészeti produkciót, előadást és koncertet vonultat fel a belvárosában.

A Holtszezon az irodalomra fókuszáló, de alapvetően összművészeti fesztivál, amely friss, izgalmas és inspiráló kulturális eseményekkel, az alkotást és a közös gondolkodást elősegítő programokkal jelentkezik. Az irodalom határterületein mozog, felkarolva az irodalom határműfajait és a feltörekvő, fiatal előadókat. Népszerűsíti az írást, zenélést, olvasást, s mindenféle alkotótevékenységet.

Az eredeti koncepciót megtartva idén is a határműfajok (krimi, fantasy, képregény, dalszöveg, hip-hop, sci-fi), a fiatal, feltörekvő előadók és az alkotóműhelyek kerülnek fókuszba, de számos új elem is bekerült a fesztivál programkínálatába. Így nemzetközi írók és zenészek is jelen lesznek, nagy hangsúlyt kapnak a kísérletező színházi előadások és a kiállítások, megrendezik Magyarország első krimitalálkozóját, valamint a 2023-as év talán legjelentősebb hazai hip-hop seregszemléjét is.

Letölthető programfüzet: https://veszprembalaton2023.hu/blob/holtszezon-2023-programfuzet.pdf

Az eseménynek több, összesen 13 belvárosi kávézó, pub vagy klub ad otthont: így a Hangvilla, a Szeapré, a Füge, az Íródeák, az Expresszó, a Terem, a Papírkutya, az Utas és Holdvilág Antikvárium, a Wine&Vinyl, az Incognito Kávézó, a KUNSZT!, a Sörpince és a Fricska.

Fellép többek között: Pogány Induló / Bodor Ádám / Beton.Hofi / Vecsei H. Miklós / Kemény Zsófi / Platon Karataev / Visky András / Klára Vlasáková (CZ) / Cserna-Szabó András / iamyank / Beck Zoli / 6363 feat. Lil Frakk / Varró Dániel / Barkóczi Noémi / Leopold Maurer (A) / Áfra János / Slow Village / POKET

A fesztivál programjai ingyenesek, de a látogatásuk több esetben is regisztrációhoz kötött.

További információ: www.facebook.com/holtszezon , https://veszprembalaton2023.hu 

Nyitókép képforrás: Holtszezon – Facebook