Hollókői Húsvét

helyszín

Hollókő, Ófalu

dátum

2022. 04. 15. - 18.
Lejárt!

HOLLÓKŐI HÚSVÉTI FESZTIVÁL

2022. április 15–18., Hollókő (Ófalu)

Az Ófalu parasztházai és köves utcái között gazdag programkavalkád vár az immár négynapos Hollókői Húsvéti Fesztiválon, mely a hagyományok és az életöröm ünnepe.

Nő nem marad szárazon!
Április 15–18. között folyamatos program vár a bájos ékszerdoboz-faluban, ahol egy kicsit visszaröpölhetsz a múltba. A fesztivál idején a hagyományos  folklórprogramokban népszokások elevenednek fel az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertekkel, családi és gyermekprogramok és a palóc gasztronómia ízeivel. A színpadon táncegyüttesek lépnek fel, és koncerteket hallhatsz. Fellép többek között a Hollókő Táncegyüttes, a Fonó Néptáncegyüttes, a Nógrád Táncegyüttes, a Dűvő zenekar, a Parno Graszt, a Muzsikás és a Kerekes Band is.

Programajánló

Április 15. (Nagypéntek – ingyenes nap)
Húsvéti készülődés Hollókőn
Kézműves kirakodóvásár ● Böjti ételek bemutatója és kóstolója a Hollókői Konyhában ● Tojásfestés ● Archív képek és filmek vetítése ● Nagypénteki Igeliturgia

Április 16. (Nagyszombat)
Gasztronómiai és hagyományőrző programok az Ófalu udvaraiban
Kereplőzés hagyományának felelevenítése ● Folklór programok és népi élet bemutatása ● Tánctanítás a Nógrád Táncegyüttessel ● Népviseletbe öltöztetés és karikázó a Hollókői Néptáncegyüttessel ● Szilvásgombóc főzés a Kétbodonyi Hagyományőrzőkkel ● Nagyszombati Vigília ● Parno Graszt-koncert (18 óra)

Április 17. (Húsvét vasárnapja)
Húsvéti Szentmise ● Feltámadási körmenet ● Hollókői locsolkodás Táncház ● Mesemondás ● Táncos zenés mulatozás ● Muzsikás-koncert (15 óra)

Április 18. (Húsvéthétfő)
Húsvéti Szentmise ● Nagy Húsvéti Locsolkodás ● Hollókői locsolkodás ● Táncház ● Mesemondás ● Táncos zenés mulatozás  ● Kerekes band-koncert (15 óra)

További információ: https://www.husvetifesztival.com

Nyitókép: Hollókői Húsvéti Fesztivál, képforrás: Hollókő – web