Héttorony logó fesztivalok.info

helyszín

Budapest, több helyszínen
Budapest, több helyszínen

dátum

2022. 11. 18. - 22.
Lejárt!

HÉTTORONY FESZTIVÁL

2022. november 18–22., Budapest (Magyar Nemzeti Múzeum, Fonó Budai Zeneház)

A fesztivál Makovecz Imre emlékét és szellemi hagyatékát ápolja.

November 18-án a Magyar Nemzeti Múzeumban ünnepélyesen lezárul a tavaly novemberben országjárásra indított Makovecz Imre Ég és Föld között című kiállítássorozata. A köszöntök és beszélgetések mellett a Dalinda énekegyüttes produkcióját élvezheted.

November 19-én a Fonó Budai Zeneházban 18 órától kamasztáncház és a Sarjú Banda vár. Az esemény vendége Sebő Ferenc, aki az 50 éves táncházmozgalomról beszélget a fiatalokkal. Az est Koncz Gergely és tanítványai, valamint Kodoba Florin és fiai koncertjével és a Sarjú Bandával közös táncházzal zárul.

November 20-án a Fonóban kerül sor az ünnepi gálaműsorra. Az est a Gondolatok táncban és versben című táncszínházi produkcióval indul Rémi Tünde és Appelshoffer János előadásában. 
Közreműködnek: Juhász Zoltán,Tóth Melánia, Dresch Mihàly, Telegdi Gáspár, valamint az Ötödik Évszak Zenekar zenészei: Hegedűs Máté, ifj. Csoóri Sándor „Sündi”, Szabó Gerő és Zimber Ferenc. A verseket előadja Schlanger András.
Az előadás után kerül sor a 2022-es Makovecz Imre-díj ünnepélyes átadására, zárásként pedig a Dresch Vonós Quartet koncertjét élvezheted.

További információ: https://www.facebook.com/hettoronyfesztival

Nyitókép képforrás: Héttorony Fesztivál