plakát

helyszín

Őriszentpéter és további települések
Őriszentpéter és további települések

dátum

2023. 08. 12. - 20.
Lejárt!

HÉTRÉTORSZÁG – Semmi rongyrázás!

Szerek és porták köztiválja

2023. augusztus 12–20., Őriszentpéter és további települések

A szerek és porták köztiválja. Hétrétország az Őrségben van – avagy Hétrétország maga az Őrség, amely erre a 9 augusztusi napra képzeletbeli országgá lényegül. Fővárosa Őriszentpéter és mintegy 20 további kisebb település kapcsolódik hozzá a szerek és porták „köztiválja” idején. 

22. alkalommal vár az Őrség legszebb fesztiválja, a szerek és porták, a nyitottság, a vendégszeretet köztiválja, a Hétrétország. Természetből a java – művészetből a magva, nyitott porták, nyíltszívű emberek, sokszínű összművészeti programkínálat.

Programajánló

Az esemény központja Őriszentpéter, amihez mintegy 20 további kistelepülés kapcsolódik. A falvakból, szerekből, rétekből és tártkapus portákból álló „alkalmi ország” élményszerű felfedezésére invitál az Őrségbe. Régi falusi portákba, kézművesek műhelyeibe, művészek műtermeibe nyerhetsz bebocsátást, ahol élvezheted a különböző programokat és az őrségi emberek vendégszeretetét. Az emberléptékű programok zenei, színházi, irodalmi és filmes eseményekből állnak – semmi rongyrázás! –, melyek gazdag családi- és gyermekprogramokkal, valamint gasztrokalandozásokkal egészülnek ki.

Az augusztus 12-i nyitókoncerten Kokas Katalin és Kelemen Barnabás lép fel az Őriszentpéteri Malom Látogatóközpontban, ahol Mozart és Leclair művek csendülnek fel, augusztus 13-án pedig gyermekeikkel együtt zenélnek a Kelemenék családilag koncertjükön.

A fesztivál programjában szerepelnek legendás visszatérők, akik már hazajárnak Hétrétországba, így Berecz András, Écsi Gyöngyi, Dresch Mihály a Dresch Jazz Quartettel, Lukács Miklós, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák vagy Mucsi Zoltán a Nézőművészeti Kft. előadásával.

A köztiválon kiemelt program a Friss Hús Filmklub, melynek keretében három blokkban vetítenek filmeket a 11. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál programjából.

Augusztus 15-én Kártyajáték címmel ad közös, improvizatív estet Vecsei H. Miklós és Beck Zoltán. A kártyákhoz történetek, versek, dalok, személyes élmények kapcsolódnak.

Augusztus 16-án Füst a szemben – Cseh Tamás 80 címmel egy különleges koncerten meséli el Cseh Tamás élettörténetét dalain keresztül Szabó Balázs, Ratkóczi Huba és Vecsei H. Miklós.

Augusztus 18-án Omega-szigetek címen egy koncertszínházi összeállítást láthatsz Omega szerzeményekből, Sülyi Péter szövegeivel, Szirtes Edina Mókus kamarazenekari hangszerelésében, kiváló hangszeres- és énekes előadókkal.

Augusztus 18-án és 19-én Dér András Testamentum című Omega-emlékfilm bemutató előtti vetítésével és Papp Norbert Omega zenéjére készülő, élő homokanimációjával vár.

Augusztus 19-én este Benned szól a dal címmel Szekeres Tamás gitárral mondja el, milyen volt számára 25 év az Omegában.

Augusztus 20-án – ahogy az előző napokban is – élvezheted a Nyitott Porták vendégszeretetét.

A fesztivál részletes programját itt találod: https://hetretorszag.hu/programok

További információ: https://hetretorszag.hu, https://www.facebook.com/hetretorszag

Nyitókép képforrás: Hétrétország – Facebook