plakát

helyszín

Debrecen, több helyszínen
Debrecen, több helyszínen

dátum

2024. 02. 23. - 25.
Lejárt!

HARRY POTTER-HÉTVÉGE

2024. február 23–25., Debrecen (több helyszínen)

Olvashatod, megfestheted, sőt, bele is kóstolhatsz a roxforti világba az új debreceni minifesztiválon. Az első debreceni Harry Potter-hétvége öt helyszínen, rengeteg műsorral és kikapcsolódási lehetőséggel vár február 23. és 25. között.

Szereted a Harry Potter filmeket? Rongyosra olvastad az összes könyvet? Vagy csak a társasjátékok világa fogott meg? De ha ezek közül egyik sem és csak beöltöznél, festenél vagy varázspálcát készítenél a gyermekeddel, akkor Téged is vár az első Debreceni Harry Potter-hétvége.

J. K. Rowling hétkötetes regénysorozata nemcsak könyvben, hanem a filmvásznon is futótűzként aratott világsikert. A debreceni Harry Potter-hétvége legfontosabb küldetése közelebb hozni a fiatalokat az olvasás és a könyvek világához. A programokat úgy állították össze, hogy azok gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt élményt nyújtsanak, vagyis 3-tól 112 éves korig mindenki találjon kedvére való kikapcsolódást.

Programajánló

A háromnapos fesztivál többek között moziélményt, Slam Poetry-estet és varázslatos éttermi menüt kínál Harry Potter világából, de nem fogsz csalódni akkor sem, ha elsősorban az ismert sorozat szereplőinek öltözete varázsolt el.
A Harry Potter-hétvége egyik kiemelt közreműködője Kostyál Viktor grafikus-karikaturista lesz, aki az Apolló Mozi vendégvárójában pár perc alatt bárkiből roxforti diákot varázsol.
Közönségtalálkozóra érkezik Harry magyarhangja, Gacsal Ádám szinkronszínész, míg a legkisebbeket varázspálca-készítő foglalkozásra vagy élményfestésre hívják a szervezők.
Utazás Roxfortba címmel lesz még interaktív meseterápiás foglalkozás, kvízjáték, felnőtteknek irodalomterápiás foglalkozás, s ha még  nem lenne meg a Harry Potter könyv, akciós áron megvásárolhatod. Az első Debreceni Harry Potter-hétvége mindhárom napján „galleonbarát” kávéakciók és meglepetések várnak, míg a Flaska Vendéglőben megismerheted a varázslatos roxforti ízvilágot.

További infprmáció: https://fonixinfo.hu/minden-mugli-erzekszervere-jut-egy-kis-harry-potter-debrecenben, https://www.facebook.com/events/902486704737315

Nyitókép képforrás: Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.