plakát

helyszín

Békéscsaba, Gyula, Békés

dátum

2022. 06. 03. - 05.
Lejárt!

HÁROMVÁROS KERÉKPÁROS FESZTIVÁL

2022. június 3–5., Békéscsaba, Gyula, Békés

3 város, 2 kerék, 1 rendezvény! A Háromváros Kerékpáros Fesztiválon 2022. június 3–5. között a főszerepben a kerékpár lesz. Háromváros kerékpáros körtúra, kerékpár-kiállítások, kerékpáros bemutatók, ügyességi versenyek várnak, de zenés és gasztronómiai programok is színesítik az eseményt.

A fesztiválon mindhárom városban a hatalmas népszerűségnek örvendő aktív szabadidős tevékenység – a kerékpározás – lehető legtöbb válfaját vonultatják fel, a lakosság minél szélesebb körű bevonásával.

Programajánló

A kerékpáros programok sorában kerékpáros túrák, kerékpárbemutatók és -kiállítások, kerékpárok közlekedésbiztonsági ellenőrzések, szimulátorok, kerékpáros ügyességi feladatok és bemutatók, kvízek szerepelnek, hallhatsz ismeretterjesztő előadásokat kerékpáros világutazók tolmácsolásában, valamint lesz családi nap is.

A rendezvényt békéscsabai Szent István téren gasztrotér is színesíti, pénteken és szombaton este pedig zenei programok járulnak hozzá a jó hangulathoz.

A hétvége kiemelt eseménye június 4-én, szombaton a reggel 8 órakor kezdődő Békéscsaba – Békés – Gyula – Békéscsaba kerékpáros körtúra, mely majd 50 km-es távon járja be a három település legszebb részeit. A túrához a három település valamelyikén is csatlakozhatsz, de a  teljes távot is teljesítheted.
Indulási/csatlakozási időpontok: 8:00 óra – Békéscsaba, Olimpia–Kerékpárosok szobra, Jókai Színház előtt (8 óra) ● Békés, Dánfok (kb. 9 óra) ● Gyula, a vár előtti Rondella (kb.13 óra)

Az eseményt kulturális programok és koncertek is színesítik. Fellép többek között: Kelet Brass Band (június 3., Békéscsaba) ● Royal Dixieland Band (június 4., Gyula)

További információ: https://visitbekescsaba.com/hu/p/haromvaros-kerekparos-fesztival

Nyitókép képforrás: Visit Békéscsaba – web