plakát

helyszín

Makó, Széchenyi tér

dátum

2023. 09. 08. - 10.
Lejárt!

HAGYMAFESZTIVÁL

2023. szeptember 8–10., Makó (Széchenyi tér)

Szuper jó koncertek, kézműves vásár, gasztronómia, gyermekprogramok és persze makói vöröshagyma Makó főterén, ahol igazi bulinegyed alakul ki a három nap alatt. A Hagymafesztivál megszokott, fergeteges hangulata újra összehangol mindenkit, immár több mint 30 éve

Programajánló

Tavaly elmaradt ugyan, de idén megrendezésre kerül a térség egyik legrégebbi és legrangosabb fesztiválja, a Hagymafesztivál Makón. A szakmai programok mellett jelentős kulturális és zenei eseményeken is részt vehetsz.

Akik biztosan felrázzák a színpadot: Korda György és Balázs Klári (szeptember 8.) ●  T. DANNY (szeptember 8.) ● Nemazalány X Sofi  (szeptember 9) ● TNT (szeptember 9.) ● Groovehouse (szeptember 9.) ● Blahalouisiana (szeptember 10.) ● Follow The Flow (szeptember 10.)

A fesztiválon több mint 100 kézműves egyedi portékái közül válogathatsz a vásári forgatagban. lesznek itt szőttesek, horgolt, batikolt és egyéb módon megmunkált ajándék- és használati tárgyak, modern művészeti módszerekkel készített dísztárgyak, valamint a helyi és a térségi termelők által termelt alapanyagokból készített ételek és italok.

A fesztivál különleges eseménye a főzőverseny, amire bárki jelentkezhetett. A pörkölt mellett bármilyen étel készülhet, amelyeket a zsűri figyelemmel kísér, hiszen pontozza az étel készítésének módját, az étel ízvilágát és a tálalás módját is.

A legkisebbek számára kialakított gyermekszigeten egész napos játszóház, mesekert, kézműves foglalkozások, szórakoztató műsorok várják az érdeklődőket.

Idén is lesz vállalkozói sziget, ahol kiállításokkal, bemutatókkal, beszélgetésekkel és előadásokkal várnak a helyi vállalkozók, a civil szervezetek, az egyesületek és a meghívott előadók.

A fesztivált a széles étel-  és italkínálat teszi teljessé, amely garantálja a felhőtlen szórakozást a rendezvény teljes ideje alatt.

Névadó: a makói vöröshagyma

Természetesen a rendezvényen fellelhető az esemény névadója, a nemzetközileg is ismert és elismert hungarikum, a makói vöröshagyma is. A híres növényről, történetéről és termesztési eljárásairól a kitelepülő helyi múzeumtól és egyéb szervezetektől  kaphatsz részletesebb információkat, illetve természetesen lehetőség lesz annak megvásárlására is.

A rendezvény ingyenesen látogatható.

További információ: https://www.facebook.com/hagymafesztivalmako

Nyitókép képforrás: Hagymafesztivál – Facebook