plakát

helyszín

Gyula, több helyszínen
kategória

dátum

2024. 05. 04. - 05.
Lejárt!

GYULAI VIRÁGOK FESZTIVÁLJA

2024. május 4–5., Gyula (több helyszínen)

Idén ismét virágba borul a város, ahol a virágos programok mellett kulturális eseményekkel is várnak.

Programajánló

Két napon keresztül a Béke sugárút és a Göndöcs-kert területe színes, illatos virágokba borul, melyekhez olyan izgalmas programok társulnak, mint a virág- vagy a kézművesvásár, valamint az Ízek és illatok tere. Megismerheted a fűszernövények mellett azokat a virágokat is, amelyek ehetők, biztonságosan fogyaszthatod. Az izgalmas élményszerzésben nagy szerepet játszik a mozgás, valamit az esti koncertek.
Bemutatkoznak a gyulai oktatási intézmények tanulói, a helyi együttesek, de többek között koncertet ad Hevesi Tamás is (május 4.).

Kiegészítő program
Bábika kézműves játszóház ● Mr Piano, a Guruló Zongorista járja a várost (május 4.)  ● Marching Jazz Band „sétáló koncertje” a város különböző pontjain (május 5.) ● Kiállítás Az én virágos kertem című rajzpályázat alkotásaiból, amely megtekinthető az Erkel Ferenc Művelődési Központ árkádjai alatt ● Termelői és kézművesvásár a Világóránál, ahol kiváló Békés megyei termékeket vásárolhatsz közvetlenül a készítőktől

Bemutatkozik: MOHÁCS

Busók Gyulán! Az eseményen megismerkedhetsz Mohács városával és különleges hungarikumával, a Mohácsi Busójárás szokásával. Így láthatsz például életnagyságú busó- és sokaclány babákat, akikkel akár fotót is készíthetsz, rövid imázsfilmet a Mohácsi Busójárásról, továbbá Mohács város egyéb rendezvényeiről, tudásodat is próbára teheted a Busós kvízen, de akár busómaszkot- és busóbundát is felpróbálhatsz.

További információ: https://www.visitgyula.com/hu/gyulai-programok/gyulai-viragok-fesztivalja-2024

Nyitókép képforrás: Visit Gyula – web