Eger koncert

helyszín

országszerte
országszerte

dátum

2022. 06. 03. - 05.
Lejárt!

GRAND OPENING – Összefogás

2022. június 3–5., 13 településen

AGrand Opening Összetartozás” országos koncertsorozat káprázatos előadásait idén 13 városban élvezheted. Komolyzenei művek, neves művészek, elismert együttesek a zene ünnepén, egy teljes hétvégén át! 

A többségében szabadtéri, ingyenesen látogatható komoly- és kortárs zenei koncert június 3–5. között 13 város főterén vagy emblematikus helyszínén valósul meg a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége és tagszervezeteinek szervezésében

13 város ● 15 koncert

A hangulatos nyárindító koncertekkel Budapesten három helyszínen, a Budai Vár Csikós-Udvarában, a Zenetudományi Intézetben és a margitszigeti Kristály Színtérben, Szentendrén a Művelődési Ház hangulatos kertjében, Sárospatakon a Művelődés Háza és Könyvtára színháztermében, Sopronban a Nagyboldog asszony-templomban, Nagykanizsán a Hevesi Sándor Művelődési Központban, Egerben az Egri Érseki Palota udvarán,  Kőszegen a Jurisics-várban,  Gyulán az Erkel Ferenc téren, Kecskemét Főterén a Romkertben, Debrecenben a Nagyerdei Parkban, a Békás-tó stégen, a Gödöllői Művészetek Házában, Kaposváron a Kossuth téren, valamint Pécsen a Jókai téren találkozhatsz.

A repertoár igen változatos, melynek összeállítása során külföldi és hazai szerzők műveiből válogattak évfordulós zeneszerzőket is ünnepelve. Így például Kodály Zoltán dallamai mellett Haydn, Stravinsky, Rossini, Debussy, Kálmán Imre, Lully, vagy John Willams művei is felcsendülnek majd.
A koncertek egyes helyszínein a helybéli művészekkel találkozhatsz, valamint bemutatkoznak a fiatal tehetségek is.

További információ: https://artfestivals.hu

Nyitókép: Grand Opening – Eger, képforrás: Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége – web