plakát

helyszín

Budapest, Millenáris Park
Budapest, Millenáris Park

dátum

2023. 06. 02. - 04.
Lejárt!

GOURMET FESZTIVÁL

2023. június 2–4., Budapest (Millenáris Park)

Újra gasztronómiai seregszemle a Millenárison! A hazai gasztronómia legnagyobb ünnepén június 2. és 4. között az ország legjobb séfjeivel, cukrászaival, borászaival, sör- és pálinkafőzdéivel találkozhatsz, amelynek idei témája az „új generáció” lesz.

Idén újra végigkóstolhatod az MBH Bank Gourmet Fesztivál kínálatát, amelyen több 100 kiállító, számtalan program és élmény vár. A fesztivál idei témája: az új generáció, vagyis ezúttal a fiatalok kerülnek a középpontba. Szó lesz a megújulásról, újdonságokról, technológiákról, alapanyagokról vagy akár stílusról. Megismerheted azokat az ízeket, új trendeket, amelyek a következő évek gasztronómiáját formálni fogják.
Az újdonság ereje a kiállítók listájában is megjelenik: soha nem találkozhattál még ennyi új, a fesztiválon debütáló étteremmel.

A kiállítók teljeslistája itt található: https://gourmetfesztival.hu/hu/kiallitok, a fesztivál komplett menüje pedig itt olvasható: https://gourmetfesztival.hu/etelek

Millenáris Park
képforrás: Gourmet Fesztivál – web

Gourmet Akadémia

Az óriási szabadtéri kóstolón túl kihagyhatatlan programok, felejthetetlen gourmet-pillanatok várnak a Gourmet Akadémia színpadán, ahol a hazai gasztroélet ifjabb sztárséfjei főznek személyes történetekkel fűszerezve, mutatják be az új technológiákat, tartanak szakmai bemutatókat, workshopokat. 

Többek között itt lesz Huszár Krisztián, a SHO restaurant, bar & café és a Vietnámigulyás.hu HK séfje, aki a japán konyha egyik alappilléréhez, az udon tészta elkészítéséhez ad ötleteket. Tóth Pál a szegedi Alabárdosból és Puskás Csaba a Borkonyhából érkezik, akiknek köszönhetően az alföldi és az erdélyi pisztráng találkozik. Makai Edina és Farkas Fruzsina mikroorganizmusokról és fermentálásról tart bemutatót, Wossala Rozinával pedig többféle hummuszt is elkészíthetsz. A budaörsi Rutin séfje, Pallag Dávid nem félt egy kicsit továbbvinni a paprikás krumplit a bográcsos ízvilágnál: pisztrángot és a homár tejfölt társít hozzá.


Béres Anett cukrászséf desszertet készít, miközben Weiler Péter képzőművésszel beszélget a látvány, a színek és a fenntarthatóság szerepéről a gasztronómiában és a vizuális művészetekben. Kajcsos Zsófia, a szentendrei ZsóFree mindenmentes pék- és cukrászműhely tulajdonosa, a Kenwood márka nagykövete vegán tepertős pogácsát fog sütni, Ötvös Zsuzsi és Czompa Fanny cukrászok két klasszikust, a mákos gubát és a mézes krémest frissítik fel megőrizve a nosztalgikus érzéseket, a Péklánnyal pedig babkát süthetsz. Molnár Attilának, a One Eleven kávépörkölő alapító tulajdonosa  a filter kávékról fogja megosztani a tudását és bőséges tapasztalatait, a koktélok világába pedig Kocsis Lilla a Boutiq’Bar alapítója és Ódor András, a Black Swan Év Koktélbárja-díjas bartendere fognak bevezetni.
Az Arany Kaviárt José Guerrero kutató-fejlesztő séf képviseli majd, Huszér Mátyás a balatonfüredi Vasüzletből, Mizsei János séf a MÁK-ból, Csillag Richárd a kéthelyi Lokal47-ből érkezik majd. Keve Márton, a 101 bistro séfjének palacsintasütését Járai Márk énekes-gitáros kíséri majd az Akadémia vasárnapi záró programja keretében.

A részletes fesztiválprogramot itt találod: https://gourmetfesztival.hu/hu/programok

A programokat követően meg is lehet kóstolni az elkészül tételeket italokat, a workshopokra pedig érdemes – jelképes összeg ellenében – előre regisztrálni.

További információ: https://gourmetfesztival.hu/hu, https://www.facebook.com/GourmetFesztival

Nyitókép képforrás: Gourmet Fesztivál – Facebook