hárfa fesztivalok.info

helyszín

Gödöllői Királyi Kastély
Gödöllői Királyi Kastély

dátum

2022. 10. 06. - 09.
Lejárt!

GÖDÖLLŐI HÁRFAFESZTIVÁL

2022. október 6–9., Gödöllő (Királyi Kastély)

Izgalmas és sokszínű koncertekkel vár a 24. Gödöllői Hárfafesztivál a Királyi Kastélyban, ahol a hangszer művészeinek hazai és nemzetközi sztárjai lépnek fel, de a fiatal tehetségek bemutatkozására is sor kerül. A fesztivál október 6-án indul, melynek alapítója és művészeti vezető Vigh Andrea, a Liszt- és Prima Díjas hárfaművésznő, érdemes művész.

Programajánló

Október 6-án, csütörtök este 7 órakor Vigh Andrea különleges műsorral, Cabezón, Donizetti, Glinka, Csajkovszkij, Walter-Kühne és Smetana-Trneček műveivel nyitja meg a fesztivált.

Pénteken este 7 órakor Farkas Mira ad szólóestet, amelyen közreműködik Drahos Rebeka fuvolán.

Szombaton délelőtt ingyenes koncert keretében fiatal tehetségek – Bajcsay Zsófia, Ferge Liza, Nagy Orsolya, Szőlősy Vágó Panna és Eugenia Alfier (Olaszország) – mutatkoznak be, este 7-től pedig Polónyi Ágnes hárfaestjét élvezheted.

Vasárnap 11 órakor Vigh Andrea ingyenes hárfabemutató koncertjén Gulyás Csilla hárfaművész közreműködésével a gyermekek vehetik birtokukba a fesztivált, amikor a hárfa sokszínűségét ismerhetik meg, este pedig Alexander Boldachev orosz hárfaművész koncertje zárja az eseményt.


További információ, részletes program: https://kiralyikastely.hu/24-godolloi-nemzetkozi-harfafesztival.html

Nyitókép képforrás: pixabay.com