madár fesztivalok.info

helyszín

Gödöllői Királyi Kastély
Gödöllői Királyi Kastély

dátum

2022. 05. 27. - 29.
Lejárt!

NEMZETKÖZI TERMÉSZET- és KÖRNYEZETVÉDELMI FESZTIVÁL és FILMSZEMLE

2022. május 27–29., Gödöllő (Gödöllői Királyi Kastély)

Minden eddiginél színesebb programkínálattal vár hazánk egyik legnagyobb környezetvédelmi fesztiválja május 27–29. között a megszokott helyszínen, a Gödöllői Királyi Kastélyban. Ezzel egyidőben sor kerül a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi, valamint a Kárpát-medence Természeti Értékei Filmszemlékre is.

Idén már nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál, melynek a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont. Koncertek, filmvetítések, kézműves programok, gyermeknapi rendezvények, kerekasztal-beszélgetések, kertmozi és még számos ingyenes program lesz a háromnapos eseményen.

A fesztivál és a filmszemlék a megszokott színvonalon, de megújult arculattal, valamint minden eddiginél szélesebb programválasztékkal és fellépőkkel jelentkeznek idén, amelyek nemcsak tematikájukban, de a program szervezésében is előtérbe helyezik a fenntarthatósági és természetvédelmi szempontokat.

A fesztivál díszvendége idén Olaszország lesz, így a számos olasz tematikájú program mellett az olasz gasztrokínálattal is megismerkedhetsz.

Idén először a Magyar Természettudományi Múzeum is részt vesz a Fesztiválon.

Egy-két program a kínálatból

Természetfilmek a természetben – filmvetítések egész hétvégén
A 3 nap alatt több mint 100 nemzetközi filmet vetítenek le, melyben lesznek egész estés, rövid, animációs és amatőr alkotások is. Láthatsz majd gyönyörű helyeket és élővilágokat, valamint égető problémákról szóló dokumentumfilmeket is.

Érdekel a filmezés világa?
Akkor ott a helyed a Cinemira filmkészítő workshopján, ahol a gyerekek a természetvédelemhez kapcsolódó témákban készíthetnek rövid stop-motion animációkat, akár a szülőkkel közösen.

Gyereknap a fesztiválon
Május 28-án és 29-én gyereknappal várnak: lesznek egész napos gyerekprogramok, játékok, arcfestés és hennázás, vasárnap fellép a Hurrá! zenekar és Szalóki Ági, s a gyerekek élvezhetik a Vitéz László bábelőadást is

Koncertek
Alma együttes (május. 28.) ● Hadas Alfréd (május. 28.) ● Radics Gigi (május. 29.) ● Dirty Slippers lemezbemutató koncert (május. 29.)

További információ: https://www.facebook.com/naturefestandfilm

Nyitókép képforrás: Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál – Facebook