plakát

helyszín

Veszprém, több helyszínen
Veszprém, több helyszínen

dátum

2024. 05. 06. - 12.
Lejárt!

GIZELLA NAPOK Összművészeti Fesztivál

2024. május 6–12., Veszprém (több helyszínen)

Veszprém legnagyobb összművészeti fesztiválja hét napon keresztül több mint ötven ingyenes programot kínál. Az ingyenes koncerteken fellép többek között Charlie, a Margaret Island, Szabó Balázs Bandája és a Magna Cum Laude is.

Az eseménnyel Szent István király feleségére, Boldog Gizellára emlékezik a város minden év májusában, Gizella névnapjához legközelebbi hétvégén. Ilyenkor megmozdul a Veszprém, a Királynék Városa – nem is csoda, hiszen május 6–12. között ingyenes koncertek, művészeti és családi programok töltik meg a város különböző helyszíneit. 

Programajánló

A zenei felhozatalban a hazai könnyűzenei paletta számos szeglete képviselteti magát: érkezik a Follow the Flow, Charlie, a Margaret Island, Szabó Balázs Bandája, a 4S Street, Horváth Tamás, a Magna Cum Laude, a Honeybeast és a Kiscsillag is.

Az eddig bejelentett fellépők teljes listája elérhető a Gizella Napok közösségi média felületein: https://www.gizellanapok.hu/programok

A történelmi hagyományokat a mai kor élményprogramjaival ötvöző egyhetes programsorozat a koncertek mellett képzőművészeti, gasztronómiai és családi programok sokaságával indítja a fesztiválszezont Veszprémben, kiemelt jelentőséget tulajdonítva az olyan tradicionális és évről-évre népszerűbbé váló programelemeknek, mint a Gizella királyné és udvartartása által felvezetett történelmi felvonulás.

A fesztivál részletes programját keresd az esemény weboldalán!

További információ: https://gizellanapok.hu, https://www.facebook.com/gizellanapok

Nyitókép képforrás: Gizella Napok – Facebook