plakát

helyszín

Veszprém, több helyszínen
Veszprém, több helyszínen

dátum

2023. 05. 07. - 14.
Lejárt!

GIZELLA NAPOK Összművészeti Fesztivál

2023. május 7–14., Veszprém (több helyszínen)

8 nap, 30 helyszínen, 70 ingyenes programmal készül Veszprém kulturális életének meghatározó összművészeti fesztiválja. Az ingyenes koncerteken fellép többek között a Punnany Massif, a Hooligans, az Irie Maffia a Hősök és a Neoton família is!

Programajánló

Az eseménnyel Szent István király feleségére, Boldog Gizellára emlékezik a város minden év májusában, Gizella névnapjához legközelebbi hétvégén. Ilyenkor megmozdul a Veszprém, a Királynék Városa – nem is csoda, hiszen május 7–14 között ingyenes koncertek, művészeti és családi programok töltik meg a város különböző helyszíneit. Például a jubileumi fesztivál hétvégéjén – május 12-én, 13-án és 14-én – több mint harminc fellépő váltja egymást a zenei színpadokon.
Fellépők: 30y · punnany massif · Irie Maffia · Hősök · Budapest Bár · Neoton Família · Péterfy Bori & Love Band · Járai Márk · Rubber Puppet · Ivan & The Parazol · Frenk · Bohemian Betyars · Analog Balaton · Hooligans · godfater. · Random Trip · Mayberian Sanskülotts · Hollywoodoo · Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar · Csík Zenekar · BéRCZeSi RóBeRT · Áron András “APEY” · Lázár tesók · Gerendás Péter · MÖRK · Henri Gonzo · Blahalouisiana · Kama · Hangácsi Márton és még sokan mások.

A képzőművészeti programok sorát street art performanszok, workshopok és kiállítások színesítik, de érkezik a WAMP Design Vásár is. A régió ízeit hozza el a Balatoni Kör Kóstold körbe gasztroeseménye, a legkisebbeket idén is a GyereKert mesevilága várja, de persze a hagyományos történelmi felvonulás sem maradhat el.

A részletes programot hamarosan közlik a szervezők az esemény oldalán.

További információ: https://gizellanapok.hu, https://www.facebook.com/gizellanapok

Nyitókép képforrás: Gizella Napok – Facebook