gőzgombóc fesztivalok.info

helyszín

Geresdlak, Közösségi Ház

dátum

2023. 09. 23.
Lejárt!

időpont

Egész nap

GERESDLAKI GŐZGOMBÓC FESZTIVÁL

2023. szeptember 23., Geresdlak (Közösségi Ház mellett)

A Baranya megyei Geresdlakon különböző ízesítésben kóstolhatod az itt élő svábok hagyományos ételét, a gőzgombócot, mellette pedig élvezheted a helyi és ismert előadók műsorait.

Geresdlak Baranya megye keleti részén, gyönyörű természeti környezetben fekszik, ahová a 18. században német nyelvű lakosság érkezett: a svábok a mai napig megőrizték és gyakorolják nyelvüket, nemzetiségi hagyományaikat, főzési szokásaikat. A fesztiválon a gőzgombóc kerül a középpontba, melyek finomabbnál finomabb változatban készülnek: sütve, főzve, fogyasztható párolt káposztával, babfőzelékkel, sült oldalassal, csülökkel és szalonnával, de az édes változata is ismert.

gőzgobóc fesztivalok.info
Gőzgombóc
képforrás: Geresdlaki Gőzgombóc Fesztivál

Programajánló

Természetesen idén is megtudhatod, ki készíti a legjobb gőzgombócot Geresdlakon, lesz sramlipárbaj, fellép a helyi óvodások és iskolás csoportok mellett Varga Feri és Balássy Betty gyerekkoncertjükkel, itt lesznek a Mohácsi tamburások, több táncegyüttes, majd koncertet ad az Irigy Hónaljmirigy és a Bikini. A fesztivált a tűzijáték után az UnterRock-bál zárja.

További információ: http://www.gozgomboc.hu

Nyitókép képforrás: Geresdlaki Gőzgombóc Fesztivál – web