Gallery Weekend fesztivalok.info

helyszín

Budapest, több helyszínen
Budapest, több helyszínen

dátum

2021. 06. 18. - 20.
Lejárt!

GALLERY WEEKEND BUDAPEST

2021. június 18–20., Budapest (több helyszínen)

Idén hetedik alkalommal, 2021. június 18–20. között rendezik meg a hazai kortárs képzőművészet fesztiválját, mely a budapesti nyár egyik legizgalmasabb művészeti eseménye. Lehetőséget ad a minket körülvevő tér újrafelfedezésére, kitágítására – mindezt a jól ismert magángalériák tárlatvezetésein, megnyitóin és túráin keresztül.

„A kortárs művészet engem fejez ki!” – így szól az idei Gallery Weekend Budapest mottója. Ez nem csupán azt jelzi, hogy a művészet az egyik legmeghatározóbb önkifejezési forma, hanem egyben arra is rámutat, hogy itt és most még nagyobb szükségünk van arra, hogy megtaláljuk azokat a dolgokat, amivel azonosulni tudunk. A pandémia idején még inkább felértékelődött önmagunk megértése,  az érzékelés és ezáltal az egyediség fogalma. Többek közt ezekbe az alapvető értékekbe enged betekintést az idei esemény 14 kortárs galériája is – acb, Deák Erika, Einspach Fine Art & Photography, Glassyard, INDA, Kálmán Makláry Fine Arts, Kisterem, Knoll Budapest, MissionArt, Molnár Ani, MyMuseum, TOBE, Várfok és a VILTIN.

A helyszíneken ezúttal is kivételes és páratlan kiállításokat tekinthetsz meg a fesztivál keretében. De a háromnapos nyilvános, ingyenesen látogatható programsorozat helyt ad a legkülönlegesebb kiállítások mellett rendhagyó galériatúráknak, valamint tárlatvezetéseknek is, amelyek napi két alkalommal, öt túraútvonallal, előzetes bejelentkezés után fogadják a maximum 10 fős csoportokat.  A túrák szervezői az aktuális pandémiás előírásokat figyelembe véve alakítják a programokat.

 „A kortárs művészet olyan eszközt ad a kezünkbe, amely segítségével kifejezhetjük magunkat és világról alkotott képünket akár a mindennapjaink során is – ez ihlette az idei esemény mottóját is. Tesszük mindezt egy olyan kötetlen hangulatú művészeti fesztivál segítségével, ahol mindenki a saját tempójának és érdeklődési körének megfelelően merülhet el a kortárs művészet világában.” – nyilatkozta allér Ágnes, a Kortárs Galériák Egyesületének elnöke.

Mára világszerte számtalan nagyvárosban rendeznek Gallery Weekendet. Brüsszel, Chicago, Dublin, Havanna, Kaunasz, Mexikóváros, Párizs, Barcelona, Varsó, Berlin, Peking, Tel-Aviv, Antwerpen mellé idén először London is csatlakozik ahhoz a kortárs képzőművészeti közösséghez, amely azon dolgozik, hogy közelebb kerüljön azokhoz is, akik eddig csak távoli szemlélők voltak, miközben visszatérő látogatóinak is változatos, dinamikus és gazdag élményeket kínáljon.

További információk: https://hu.galleryweekendbudapest.com, https://www.facebook.com/galleryweekendbudapest/

Nyitókép képforrás: Gallery Weekend Budapest