gólyalábas

helyszín

Debrecen, Nagyerdő

dátum

2022. 08. 17. - 21.
Lejárt!

GALIBA GYERMEKFESZTIVÁL

2022. augusztus 17–21., Debrecen (Debreceni Állatkert és Vidámpark)

A Debreceni Virágkarnevál kísérőprogramja, az idén 11. alkalommal megrendezésre kerülő Galiba Gyermekfesztivál öt napon keresztül közel 200 ingyenes programot biztosít a gyerekek és családjaik számára az ország egyetlen klasszikus Vidámparkjában, a debreceni Nagyerdőn augusztus 17. és 21. között.

A folyamatosan megújuló Nagyerdő egész nyáron feledhetetlen élményeket kínál a gyerkőcök számára, augusztus 17-től pedig már a fesztivál első napján teljes programpalettával várja a szórakozni, kikapcsolódni vágyó nagyközönséget.
A gyermekfesztivál interaktív és izgalmas színpadi produkciókat, bűvészshow-t és koncerteket, társasjátékokat, videójátékokat és kézműves foglalkozásokat, sportbemutatókat tartogat, melyek programjai a felhőtlen szórakozás és a készségfejlesztések mellett idén bemutatják a különböző szakmák és mesterségek világát.

képforrás: Főnix Rendezvényszervező Kft., fotó: Trilite Stúdió, Bíró Péter

Programajánló

Mi leszel, ha nagy leszel?
Állatgondozó, bűvész, fizikus, kémikus, katona, kertész, légiutaskísérő, rendőr, sofőr, színész, tűzoltó, mentős, rendőr, vasutas, zenész, táncos, énekes, modell, levéltáros, pap, gyógyszerész, fodrász, környezetvédő, sportoló, gólyalábas, tolmács, tudós, mérnök, marketinges, programozó, tervező vagy tévés – a Galiba Gyermekfesztivál közelebb hozza a modern és hagyományos szakmákat a kicsikhez, sőt a nagyobbaknak is segít abban, hogy megismerjék azt, miről szólnak a napjaink új munkakörei.

Vidámság és szórakozás
A Vidámparkban ezen öt nap alatt bárhol és bármikor feltűnhetnek a vásári komédiások: az Agyagbanda zenekar csodálatos csörömpölése felel a vursli zenéért, a Vojtina Bábszínház, az Ort-Iki társulat és a Duó Trió gólyalábasai pedig a fiatalokat kápráztatják el.

 A Lituus Rézfúvós Zenekar, a Varázserdő, a Helyőrségi Zenekar és a Rocksuli interaktív hangszersimogató programjain keresztül a kicsik közelebb kerülhetnek a hangszerekhez, a zenéhez és a különböző zenei műfajokhoz.

A Galiba Gyermekfesztivál népmeséit szépenszóló muzsika és népzene, továbbá néptáncbemutató és táncház egészíti ki Bíró Imre és zenekara jóvoltából.

Ha társasjátékozni szeretnél, A Mit játszunk? csapata és a Debreceni Pagony könyvesbolt több száz társasjátéka közül tudsz majd választani, s persze a mai, modern játékok is szerepet kapnak majd az ötnapos fesztiválon.

Lesznek különböző sport- és táncbemutatók, amiket ki is lehet próbálni, Itt lesznek a mentősök, a bátor tűzoltók, katonák és rendőrök, akik elképesztő eszközökkel és járművekkel érkeznek, s tartanak bemutatókat, foglalkozásokat.

Nem maradnak el a legkülönbözőbb kézműves foglalkozások, a festések és színezések, a hűtőmágnes készítések, arcfestések és hajfonások vagy a nagy népszerűségnek örvendő szerencsekerekezés, képkirakás és jelvénykészítés.

Matyi-próba
Újdonság lesz a Lúdas Matyi nevéhez köthető játék, a Matyi-próba. E próbán a gyerekek népi fajátékok segítségével ügyességi próbákon mérettethetik meg magukat, ahol a győztes versenyző nem kisebb címmel mehet haza aznap, mint, hogy ő Az év Matyija!

Állatkerti séta
Belépőjegy ellenében állatkerti sétákon vehetsz részt, ahol találkozhatsz Lúdas Matyi lúdjával, továbbá 5 földrész 200 fajának további 900 egyedével. A növénykertben pozsgások és kaktuszok kiállítása vár, az ifjú geológusok pedig a Föld méhének kincseivel ismerkedhetnek az Az ásványok világa, a Föld költészete című kiállítás keretében.

 A Galiba Gyermekfesztivál öt napján a Vidámparkba történő belépés díjmentes.

További információ:
https://www.facebook.com/events/zoo-debrecen/xi-galiba-gyermekfesztivál/783471115974356

Nyitókép képforrás: Főnix Rendezvényszervező Kft., fotó: Trilite Stúdió, Bíró Péter