iparművészeti tárgyak fesztivalok.info

helyszín

Fehérvárcsurgó, Károlyi-kastély
Fehérvárcsurgó, Károlyi-kastély

dátum

2021. 11. 19. - 21.
Lejárt!

FRISS TERMÉS IPARMŰVÉSZETI SZALON ÉS VÁSÁR

2021. november 19–21., Fehérvárcsurgó (Károlyi-kastély)

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély Hotel & Restaurant ötödik alkalommal ad otthont a FRISS TERMÉS Iparművészeti Szalon és Vásár című eseménynek, melyen kortárs magyar iparművészek mutatkoznak be.

Friss Termés

A Friss Termésen idén 29 tervezővel találkozhatsz. Az ékszertervezők  idén is a legnépesebbek, kilenc alkotó várja, hogy megismerd alkotásaikat. Erősödött a szilikáttervezők csapata, s újonnan bemutatkozik egy öltözék- és cipőtervező művész is.

Alternativ Esküvő – kamarakiállítás

Mivel a szállodaként is működő kastély kedvelt esküvői helyszín, a tervezők  Alternativ Esküvő címmel a Díszebédlőben egy kamarakiállítással is készülnek, ahol megkérdőjelezik az esküvőhöz, mint fogalomhoz kapcsolható vizuális sztereotípiák létjogosultságát. Meglepő alternatívák után kutatnak a fenntarthatóság, értékmentés, felelős tárgyalkotás eszközeivel. Válaszokat keresnek azokra a kérdésekre, lehet-e egészen más, izgalmas alternatívája a szokásos virágpompás, fehér lakodalmi asztalnak, milyen esküvői ruha illik egy érettebb párhoz, hogyan használhatnánk újra mindazt a szemet gyönyörködtető tárgyat, amelyekkel a nagy napon körülveszik magunkat?  Idei témáik: Erdő, Japán, Azúr.
A Friss Termés alkotóin kívül a kiállításon bemutatkoznak a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói is, az Ő témájuk: Hellasz.

A résztvevő művészekkel mindhárom napon személyesen is találkozhatsz. Akik várnak: Attalai Zita , Bartha Ágnes, Bráda Judit, Edőcs Márta, Égi Marcell, Gera Noémi, Harmati Hedvig, Holló István, Horn Enikő,  Huber Kinga, Jermakov Kati, Kalácska Zsanett, Karsai Zsófia, Kecskés Orsi, Király Fanni, L. Molnár Zsuzsa, Monori Anita, Néma Júlia, Nyíri Kati, Pataki Dávid, Schulteisz Márta, Seres Edina, Stomfai Krisztina,  Szabó Zsuzsi, Szegedi Kati, Szentgyörgyi Tünde, Szűcs Blanka, Szűcs Eszter Anita/ Pataki Tiles, Vereczkey Szilvia, Tóth Vásárhelyi Réka, és a MOME hallgatói: Csenki Laura Teodóra, Köves Renáta, Szeredi Sára.

Szent Erzsébet-napi gyertyafényes koncerten

A kiállítás és vásár mellett november 20-án 19 órától a Szent Erzsébet-napi gyertyafényes koncerten Razvaljajeva Anasztázia és Goda Sára hárfakoncertjét élvezheted.

A koncert kivételével a belépés díjtalan. A szalon és a kiállítás megtekinthető: november 19-én 17–20 óráig, 20-án 10–19 óráig, 21-én 10–17 óráig.

További információ: https://www.facebook.com/FrissTermes, www.karolyi.org.hu

Nyitókép képforrás: Károlyi József Alapítvány