táncház

helyszín

Budapest, Fonó Budai Zeneház

dátum

2022. 12. 31.
Lejárt!

időpont

19:00

FONÓ SZILVESZTER

2023. december 31., Budapest (Fonó Budai Zeneház)

A Fonóban szó szerint áttáncolhatsz az új évbe, ahol az ország legnagyobb táncházi szilvesztere vár!

December 31-én 19 órától a Fonó Folkszilveszteren idén is elképesztő hangulat lesz: a legendás Szászcsávási zenekar és Péter Tamás és barátai húzzák a talpalávalót a vonós táncházban, a Gáska zenéjére pedig moldvai táncokat táncolhatsz.  

A legendás szászcsávási zenészek több nemzedékre visszamenően a környék híres muzsikusai, repertoárjuk rendkívül széles, hiszen magyaroknak, románoknak és cigányoknak egyaránt muzsikáltak. A szászcsávási zenészek legnagyobb érdeme, hogy azt a hagyományos erdélyi vonós tánczenét játsszák, ami egykor még egész Erdélyben virágzott.
Péter Tamás prímás zenekarába olyan remek zenészeket hívott, mint Balogh Kálmán (cimbalom), Fekete Márton (brácsa), Gombai Tamás (hegedű) és Molnár Péter (bőgő). Így a különleges este egymást váltó mindkét vonós táncházi zenekara igen erős lesz, nemcsak táncházi, hanem maradandó zenei élményt is ígér.

Ha pedig kevésbé vagy jártas a vonós táncokban, a számos klubban és táncházi helyszínen játszó Gáska muzsikájára is be tudsz csatlakozni a moldvai körtáncokba.

A változatos szilveszteri menükre a Fonó vendéglátása előrendelést vesz fel, de a helyszínen is lehet válogatni a kínálatból.

Koccintás, változatos szilveszteri menük és tánc, ameddig bírják a lábak!
Búcsúztassuk együtt az óévet és táncoljunk át az újba!

További információ: https://www.fono.hu/hu/programok

Nyitókép képforrás: Fonó Budai Zeneház