vízpart fesztivalok.info

helyszín

Dunakeszi, Szabadstrandi sétány

dátum

2021. 07. 30. - 2021. 08. 08.
Lejárt!

FISSZ FESZT – Fiatalok Szabadtéri Fesztiválja

2021. július 30. – augusztus 8., Dunakeszi (Szabadstrandi sétány)

Dunakeszi családi fesztiválja ezúttal is változatos programkínálattal vár: szórakoztató könnyűzenei és jazzesteket, izgalmas táncművészeti és színházi előadásokat, érdekes gyermek- és ifjúsági programokat, tehetségkutatókat valamint stand-up comedyt és talkshowt is élvezhetsz a város szabadstrandján. Az idei fesztiválon a nemrég elhunyt Jankovics Marcell Kossuth-díjas rajzfilmrendezőről is megemlékeznek a szervezők.

FISSZ FESZT, a Fiatalok Szabadtéri Színpada nem csak fiataloknak!

A fesztiválon a tehetséges fiatal művészekkel és alkotókkal találkozhatsz, népszerű fiatalok és pályakezdők mutatkoznak be egyéni estjükkel, monodrámájukkal, színházi és zenei produkcióikkal.

A fellépők között olyan ismert előadókkal találkozhatsz, mint a Bohemian Betyars, CéAnne, Károlyi Krisztián, az X-Faktorból ismert Ham Ko Ham, Báró Maszkura, Pásztor Márk és Zenekara, a Skyfanatic, és a Common Vibeként is hírnevet szerzett Várkonyi Csibészek.

Klasszikus zene műfajban a Virtuózokban feltűnt Beeri Benjamin mellett fellép Egyed Hunor, Szabó Sára és Hirling Bettina kamarazenei formációja, Biri Gergely, Baranyai Barnabás és a Milleniart Ensemble, de hallhatsz fiatal énekeseket, akik musicalekből és operettekből adnak koncertet.

A fesztivál kiemelt vendége lesz a pályájáról mesélő Kossuth-díjas színművésznő, Esztergályos Cecília.

A gyerekek szórakoztatásáról bábelőadások, kézműves foglalkozások, gólyalábasok és ifjú cirkuszművészek gondoskodnak, a nagyobbak pedig betekinthetnek Viktor Balázs rendhagyó irodalomórájára vagy részt vehetnek fiatal írók és költők könyveinek bemutatóján is.

A fentieken túl a programkínálatot a városhoz kötődő fiatal énekesek, táncosok, zenészek előadásai, valamint számos egésznapos családi rendezvény is színesíti.

Az idei fesztivált a nemrégiben elhunyt Jankovics Marcell Kossuth-díjas rajzfilmrendező, a nemzet művésze emlékének ajánlják a szervezők. Nemes kezdeményezésként az alkotó özvegyének, Rubovszky Évának megtisztelő engedélyével az animációk ikonikus figurái a fesztivál pólóin is megjelenhet, így például a Magyar Népmesék, Az ember tragédiája és az Oscar-díjra jelölt Sisyphus rajzai. A támogatói összeggel megvásárolható pólókból befolyt teljes bevételt a pandémiás időszak miatt nehéz helyzetbe került művészek megsegítésére fordítják a szervezők.

További információ: https://www.facebook.com/fisszfeszt

Nyitókép képforrás: Fissz Feszt – Facebook