lány

helyszín

Orfű, Panoráma Camping
Orfű, Panoráma Camping
kategória

dátum

2024. 06. 26. - 29.
Lejárt!

FISHING ON ORFŰ

2024. június 26–29., Orfű (Panoráma Camping)

A 16. fesztiválon a 4 nap alatt közel 150 zenei produkcióra számíthatsz, melyeken a hazai zenei élet különleges és legnépszerűbb előadói gondoskodnak a fesztiválhangulatról. A zenei programok mellett idén a képzőművészetre fókuszál a fesztivál.

Dél-Dunántúl legnagyobb alternatív zenei fesztiváljának már 16 éve ad otthon Orfű, ahol lesznek nagy visszatérők, különleges formációk, de lesznek olyan előadók is, akik most először lépnek fel a fesztiválon.

Részletes programkínálatatot keresd a fesztivál weboldalán, itt:  https://fishingonorfu.hu/fellepok

Programajánló

Zenei kínálat
A nagyszínpad nyitósávjában kifejezetten a feltörekvő, nagyobb közönségre érdemes produkciók – Hűvös, Raklap, Barkóczi Noémi, Fiúk – kaptak helyet. De idén sem hiányozhat Orfű nagyszínpadairól a 30Y, a Kiscsillag, a Quimby, a Vad Fruttik, a Bëlga, a Péterfy Bori & Love Band, a hiperkarma vagy a Pál Utcai Fiúk.

A nagysátor az eklektikus alternatív zene otthona lesz: itt játszik a Szűcs, az Európa Kiadó, Frenk, Erik Sumo, a P.A.S.O., a Besh o Drom, az Óperentzia, az Óriás, A kutya Vacsorája, a LAZARVS és a Lóci játszik is.
A nagysátor szerdai programja a hiphop szerelmeseinek lesz a kedvence, hiszen itt látható majd Sisi, Bongor, Lil Frakk, Mike Mykanic, 6363, Dé:Nash vagy Co Lee koncertjét. Persze a további napokon is elcsíphetsz kiváló rap-produkciókat, hiszen itt lesz Orfűn az Ótvar Pestis, az NKS, a zïp, az EPMK vagy a Tranzkaphka is.

Az Amondó színpad továbbra is igazi klubhangulatot teremt majd: itt lép fel The Devil’s Trade, a Grand Mexican Warlock, a Felső Tízezer, a Sorbonne Sexual, az egy5egy, a TÖRZS, a Cataflamingo, a HOCUSPONY, a Zækar, Boebeck és még sokan mások. Itt kapnak majd lehetőséget a tehetségkereső győztesei (főműsorsávban!), valamint a hajnalig tartó táncmulatságért is ide kell majd látogatni: DJ Suhaid, Urban Vinyl, DJ Elf és Tesco Disco pakolják majd a lemezeket a koncertek után.

A Borfalun a nyugodtabb, szép produkciókat váltják majd igazi bulizenekarok. Itt játszik a Romano Drom, a Lázár Tesók, Henri Gonzo és a Papírsárkányok, a Nasip Kismet, a Mordái, a Los Orangutanes és a Mörk is.

A Tűzhöz közel nevű erdei színpadnál már hagyomány, hogy komolyzenével nyit a nap, majd a Mesél az erdő című tematikus műsorsáv következik, ahol fiatal dalszerzők játszanak és mesélnek inspirációikról, kihívásokról, dalszerzésről. Itt csíphetitek el esténként a MiniFishingen bemutatott formátumot, az Orfű összehozt, amelyben esténként két olyan fellépő áll majd színpadra, akik idáig még nem igazán közösködtek, így hozva létre most valami teljesen újat és rendhagyót. Este a koncertek után a Tilos partikon rophatod hajnalig, hiszen itt lesz Önismereti Diszkó, Kanada Káosz, Bobby Shyze és a többiek.

A strandolóknak kora délutánonként tökéletes választás a Víziszínpad, ahol olyan produkciók adnak minikoncertet, mint a Bëlga, a P.A.S.O., Barkóczi Noémi, a Parno Graszt, 6363 vagy a Kiscsillag.

Főkuszban a képzőművészet
A megszokott zenei programok mellett idén a képzőművészetre fókuszál a fesztivál. A Képzőművészet on Orfű elnevezésű projekt ismert művészek, fiatal tehetségek és pécsi egyetemi hallgatók alkotásait mutatja be. A program védnöke drMáriás Munkácsy-díjas festőművész, zenész.
A program főbb részei: Galéria egy szerpentinen ● Orfűi fal ● drMáriás: A Picsahal kedvenc festményei című kiállítása ● Light Art Museum Budapest ● Fényorgona – kerámiaszobor ● a Renessound Crew alkotásai spray painting műfajában

A képzőművészeti program legnagyobb eleme a Galéria egy szerpentinen, amely 50 művet foglal magában, melyeket a Borfalu feletti árnyékos részen lehet majd megnézni. Fiatal alkotók és a Fishing képzőművészeti pályázatának győztesei mellett a kortárs képzőművészet olyan fontos alkotóinak képei lesznek itt, mint Bada Dada, Bánki Ákos, Braun András, Bukta Imre, ef. Zámbó István, feLugossy László, Kárpáti Dódi, Kiss Péter, Kiss Tibor, Losonczy István, Robitz Anikó, Stark Attila, Shane54, Simon-Mazula Tibor, Szombathy Bálint, Szöllősi Géza, Tóth Gábor vagy Weiler Péter.

Szintén a program része a 40 négyzetméteres Orfűi fal, amelyre akár Te is írhatsz vagy festhetsz szabadon.

A Présházban láthatod drMáriás kiállítását A Picsahal kedvenc festményei címmmel. Az utóbbi évek népszerű alkotásai közül közel 30-at tekinthetsz meg vászon- és papírnyomatok formájában.

A Light Art Museum Budapest fényfestéssel készül A tűzhöz közel színpadnál, ahol a Katona Kati Insight című művét mutatják be. Az Insight meditatív utazást ígér, mely lehetőséget kínál az elmélyülésre és a lecsendesedésre.

A fesztivál egykori tábortüzének a helyén Fényorgona címmel kerámiaszobor épül, amely 9 olyan művész közös munkája, akik még sosem dolgoztak együtt.

A pécsi Renessound Crew az idei évben a spray painting műfajában alkot a fesztivál ideje alatt a Borfalu oldalában található lépcső mentén.

Civil Liget
A Civil ligetünk fő témája is a képzőművészet lesz, így a kitelepülő szervezetek, alapítványok és intézmények – ha lazán is – a művészetekhez kapcsolódó programokkal, aktivitásokkal, beszélgetésekkel készülnek. Ott lesz a Civil ligetben az INDIT Közalapítvány Alternatíva Ifjúsági Iroda, a Kulturfaktor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat: Ukrán projekt, a Mensa HungarIQa, a Mese-Tér-Kép, a Murál Morál, a Pécsi Tudományegyetem, a PTE-MK, a Retextil, a Társadalomklinika és az Új Akropolisz is.

Aktivitások tekintetében számíthatsz pódiumbeszélgetésekre, rengeteg workshopra, mini szobrászatra, szitanyomásra, közös divattervezésre, nemezelésre, dalszöveg-montázsolásra, kitűzőkészítésre, mandalakészítésre, szalagképfestésre, közös építésre, kerámiázásra, retextilezésre, matricakészítésre, stencilezésre, mandalakészítésre és még egy csomó izgalmas programra.

További információ: https://fishingonorfu.hu, https://www.facebook.com/fishingonorfu/events

Nyitókép képforrás: Fishing On Orfű – web