plakát

helyszín

Budapest, Fővárosi Állat- és Növénykert

dátum

2024. 03. 01. - 17.
Lejárt!

FÉNYDÓM

2024. március 1-17., Budapest (Fővárosi Állat- és Növénykert, Biodóm)

Március első felében új látványossággal várnak a Fővárosi Állat- és Növénykert Biodómjában: a Fénydómban hazai és külföldi fényművészek egyedülálló alkotásait csodálhatod meg.

Fénydóm, a különleges fénykörnyezet

A neves hazai és külföldi fényművészek több száz intelligens lámpa, projektor és nagy teljesítményű diavetítő segítségével keltenek életre egy igazán egyedülálló fénykörnyezetet az építészeti szempontból is különleges atmoszférájú Bidómban. A körülbelül másfél órás fényművészeti élményt kifejezetten a Biodóm tereibe álmodták meg az alkotók: a helyspecifikus installációk mindegyikét valamilyen természeti jelenség inspirálta. Az alkotások egyediek és izgalmasabb látványt nyújtanak. Erre a cápák számára tervezett, hárommillió literes óriási akvárium a legjobb példa, amely maga is varázslatos fényművészeti alkotássá lényegül át.

Az esemény különlegességét fokozza az is, hogy a Fénydóm az első olyan produkció, amikor nagyobb közönség is teljes egészében megcsodálhatja a Biodóm belső tereit.

fényművészet
képforrás: Fővárosi Állat- és Növénykertweb

Megjegyzés!
Nyitva: 2024. március 1-jétől 17-ig 17–22 óráig.
Jegyeket az internetes jegyértékesítési felületen, valamint a helyszínen lehet váltani. Ha még a nyitás előtt, a február 15-től 29-ig tartó időszakban vásárolsz jegyet, az elővételi akció keretében jelentős kedvezményt kapsz.

További információ: https://zoobudapest.com/fenydom, https://www.facebook.com/allatkert

Nyitókép: Fővárosi Állat- és Növénykert – Facebook