fánk

helyszín

Nagykanizsa, több helyszínen

dátum

2022. 02. 24. - 26.
Lejárt!

ORSZÁGOS FARSANGI FÁNKFESZTIVÁL

2022. február 24–26., Nagykanizsa (több helyszínen)

Különleges ötletekkel és egy kicsit másképp rendezik meg a sorrendben immár 14. Országos Farsangi Fánkfesztivált Nagykaizsán. A járványügyi szabályokat maximálisan betartva jótékony célokat szolgál idén is az esemény.

képforrás: pixabay.com

A fesztiválon múltidéző filmvetítéssel, kiállítással a hagyományok, valamint az elmúlt 13 év fesztiválainak a felelevenítésével ismerheted meg ezt a farsangi hagyományt, a fánkkészítés különböző módjait.
25-én karneváli hangulattal, jelmezbállal készülnek, amelyen előzetes regisztrációval, maszkban és védettségi igazolvánnyal, korlátozott számú vendég vehet csak részt. 
Különleges kísérőprogramja lesz az eseménynek a Farsangi Futrinkák Futam 26-án 14 órától, amelyen a résztvevők a Zalakaros és a Kis-Balaton közötti távot tehetik meg. Mindeki kap érmet, a befutók pedig farsangi fánkot kapnak.

képforrás: pixabay.com

Bár az idén nem szerveznek versenyt a fánksütő csapatoknak, azért a város több pontján lesz lehetőséged a különböző formájú és ízesítésű fánkokat megkóstolni és megvásárolni. Ne lepődj meg, ha zongoraszót is hallasz, hiszen az egyes helyszínek között Vágó János, a guruló zongorista is feltűnik kerekekre szerelt hangszerével. A helyszínek listáját, ahol a fánkokat megkóstolhatod, itt megtalálod: http://farsangifankfesztival.hu/fank-vasarlas
Az eladásból származó bevételt a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház Covid-osztályának a részére ajánlják fel a szervezők.
A hagyományos véradás sem marad el az eseményen, melyet február 26-án a Kanizsai Centrum bevásárlóközpont épületében délután tartanak.

képforrás: pixabay.com

Ha finom farsangi fánkot szeretnél enni, látogass el Nagykanizsára, ahol a hagyományos mellett biztosan készülnek különlegességek is!

Bővebb cikkünk a farsangról, a farsangi hagyományokról, a farsangi fánkról itt:
ITT A FARSANG, ÁLL A BÁL…

További információ: http://farsangifankfesztival.hu

Nyitókép: Fánk, képforrás: pixabay.com