plakát

helyszín

Panyola, több helyszínen

dátum

2024. 02. 03.
Lejárt!

időpont

Egész nap

PANYOLAI HAGYOMÁNYŐRZŐ FARSANG 2024

2024. február 3., Panyola (több helyszínen)

Maskarás felvonulás, falusi disznótoros ételek, pálinka, népzene, táncház… – minden egyben lesz Panyolán, amitől jól érezheted magad!

Panyola immáron 10. esztendeje február első hétvégéjén tartja télűző eseményét. A három folyó találkozásánál fekvő szatmári falu alig 600 lélekszámú, mégis fontosnak tartja a népi hagyományok ápolását, az értékek bemutatását, amit Te is megismerhetsz ezen a szombaton. Az ötutcás kis település ilyenkor megtelik élettel: számos alakoskodó jelmezessel találkozhatsz, jelenetek, néptáncos és népzenei csapatok ropják és húzzák a muzsikát egész nap és színesítik a programokat a felvonuláson.

A panyolai hagyományőrző farsang 2021-ben bekerült a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktárba, mint kulturális örökség. Minél szélesebb körben szeretnék megismertetni az állatalakoskodó jelmezes felvonulást, a szatmári dramatikus játékokat és a megannyi portaprogramot.

Programajánló

12 órától gyülekező, a Nagykászoni Zenekar gondoskodik a hangulatról, disznótoros finomságok kóstolója
14 órától farsangi felvonulás több megállóval. Láthatod a KisDeák Táncegyüttest, a Tunyogmatolcsi Néptánccsoportot, a Szatmár Néptáncegyüttest, élvezheted a népzenei előadás a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola Cifra Bandájával, lesz rövid táncház a Nagykászoni Zenekarral, valamint télűzés a Hargita megyei farsangolókkal.
18 órától esti program Boka Gábor képmutogatójával és a Csipkés Együttes népzenei táncházával.

Ismerd meg Te is a falucska értékeit, éld át vendégszeretetét!

További információ: https://www.facebook.com/panyolafesztival

Nyitókép képforrás: panyola.hu