Károlyi-kastély fesztivalok.info

helyszín

Fehérvárcsurgó, Károlyi-kastély
Fehérvárcsurgó, Károlyi-kastély
kategória

dátum

2023. 06. 02. - 04.
Lejárt!

EURÓPAI DÍSZNÖVÉNY ÉS KERTMŰVÉSZETI NAPOK

2023. június 2–4., Fehérvárcsurgó (Károlyi-kastélypark)

Kiállítás ● Vásár ● Konferencia

A fehérvárcsurgói Károly-kastély 50 hektáros ősfás parkja és arborétuma ad otthont a 19. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napoknak, ahol mintegy 100 standon dísznövénytermesztők, kertészek, kertépítészek és kézművesek termékeit csodálhatod meg, illetve a számodra legszebbeket meg is vásárolhatod. A díszvendégek – Franciaország és Olaszország – mellett ebben az évben is az EU-elnökséget betöltő országok, azaz Spanyolország és Svédország lesznek.
A kiállítás és vásár mellett szakmai konferenciát is tartanak, amelynek kiemelt témája: Erdők és parkok királya, a fa. Többek között Lukács Zoltán, Debreczy Zsolt, Finy Péter, Ambrus Lajos, Szomorú Miklós és Zólyomi Zsolt előadását hallhatod.

Megtartják a szokásos kiegészítő programokat is: megválasztják a legszebb standokat, lesznek botanikai séták, gyermekprogramok, kiállítások, könyvdedikálások és koncertek az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral.

TIPP ! Kastélylátogatás!
A kastélyhoz tartozó csodás park felfedezése után járd be a kastély épületét is. Az 1844-ben épült neoklasszicista stílusú épület jelenleg szállodaként működik konferencia- és rendezvénytermekkel, valamint étteremmel működik, de saját kápolnával is rendelkezik. A kastélylátogatást kizárólag idegenvezető kíséretével veheted igénybe.

Nyitva: pénteken 14–19 óráig (10 órától szakmai nap), szombat–vasárnap 9–19 óráig.

További információ: www.karolyi.org.hu

Képek: Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok – Fehérvárcsurgó, Károlyi-kastély
Képforrás: Károlyi József Alapítvány