Fehérvárcsurgó, Károlyi-kastély

helyszín

Fehérvárcsurgó, Károlyi-kastély
Fehérvárcsurgó, Károlyi-kastély
kategória

dátum

2022. 06. 03. - 05.
Lejárt!

EURÓPAI DÍSZNÖVÉNY ÉS KERTMŰVÉSZETI NAPOK

2022. június 3–5., Fehérvárcsurgó (Károly-kastély)

Kiállítás, vásár és konferencia a gyönyürű Károlyi-kastély parkjában és a kastélyban, immár 18. alkalommal, amelynek külföldi díszvendégei Monaco mellett Franciaország és Csehország lesznek.

A fehérvárcsurgói Károly-kastély ősfás parkja és arborétuma ad otthont az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napoknak, ahol mintegy 100 standon dísznövénytermesztők, kertészek, kertépítészek és kézművesek termékeit csodálhatod meg, illetve a számodra legszebbeket meg is vásárolhatod.
Díszvendég országok idén: Monaco, Franciaország és Csehország.

Programajánló

A kerti kiegészítők és bútorok, művészek és kézművesek, szakmai szövetségek, kertészeti iskolák standjai mellett tudományos szakmai előadásokra kerül sor.
A fesztivál fókuszpontjában idén az európai és magyar kertörökség áll, így az újonnan létrehozott Magy Kertörökség Alapítvány elnöke, Dr. Herczeg Ágnes is jelen lesz a rendezvényen.
A botanikai séták nagyobb számban és különböző tematikák szerint indulnak, a gyermekprogramok pedig többek között a környezettudatosságra való nevelésre is összpontosítanak.
A híres székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar idén is gondoskodik a Napok zenei élményéről a gyermekek zenei nevelésére fókuszálva.

További információ: www.karolyi.org.hu

Képek: Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok – Fehérvárcsurgó, Károlyi-kastély
Képforrás: Károlyi József Alapítvány