plakát

helyszín

Somló hegy, pincészetek
Somló hegy, pincészetek

dátum

2023. 06. 16. - 17.
Lejárt!

ÉJSZAKAI PINCETÚRA – Somló Fesztivál

2023. június 16–17., Somló hegy (több helyszínen)

Egészségedre, Somló! Az ország legnagyobb koccintásával ünnepelheted a jubiláló Éjszakai Pincetúrát (július 17., 22 órától), amely a Somló Fesztivállal egészül ki (július 16–17.).

Merülj el a Somlói csodálatos világában, ahol a bor és a kultúra találkozásának különleges pillanatait élheted át 2023. június 16-án és 17-én!

Programajánló

Az idei évben a 10-ik születésnapját ünnepeli az Éjszakai Pincetúra, ezért a helyi borászok az ország legnagyobb koccintását is megszervezik a közkedvelt programok mellett, valamint kiegészül a Somló Fesztivál programjaival, így kétnapossá válik a jubileumi esemény.

A fesztiválon közel 30 helyszínen kínálnak különböző kulturális, gasztronómiai, családi programokat. Az eseményen Te is megkóstolhatod, hogy milyen a vulkánon készített bor és megismerkedhetsz a borászokkal. Minden borászat egyedi eseményekkel, eszem-iszommal, vigassággal készül, így garantáltan megtalálod a számodra legkedvesebb helyszínt. Újdonság, hogy Natúrudvart is nyitnak, ahol a helyi gazdák natúr borokkal, sajtokkal, a Cornus Pálinka Champion díjas Birs pálinkájával, sőt, megkóstolhatod a World Gin Awards dupla aranyérmes Balaton Gint is.

somló
képforrás: Éjszakai Pincetúra – Facebook

Június 16–17.
SOMLÓI FESZTIVÁL
Június 16-án, pénteken a Somló Kapujában nyitják meg hivatalosan a hétvégét: itt rendezik meg a Somlói Borgála díjátadót és sétáló kóstolót a Borvidéki Borverseny aranyérmes borászataival, boraival.
Másnap, június 17-én délelőtt 10 órakor a Somlói Borok Boltja alatti parkolóból Geotúra indul, kora délután pedig a Somló Kapujánál gyerekprogramokkal kedveskednek a családoknak. 
A kétnapos esemény egyik csúcspontjaként szombaton az ország legnagyobb koccintása a Somlón. 18 órakor vendégül látnak téged is egy pohár borra a Szent Margit-kápolna parkolójában, ahol együtt ünnepelheted a borok és a barátság örömét. Az ország legnagyobb koccintásáról légifelvételek is készülnek majd.

Június 17–18., 22 órától
10. ÉJSZAKAI PINCETÚRA 

Szombaton este 10 órakor a hagyományos tűzgyújtással kezdődik a hajnalig tartó Éjszakai Pincetúra. 

Az idei helyszínek: 5Ház Borbirtok, ABELES Présház – S. Daniel Birtok, Barcza Pincészet, Bogdán Pincészet, Clements Pincészet, Cornus Pálinka, Csak Lazán Borterasz és Vendégasztal, Csordás–Fodor Borház, Fekete Pince Somló, Hegykapu Vendéglő, Irsai Szelence Vendégház, Jász Laci / Hoppá, Mariska néni! Borterasz, Kőfejtő Pince, Kolonics Pincészet, Marton Pincészet / Mundi Gábor, Somló Kincse Kézműves Kispince, Somlói Apátsági Pince, Somlói Borok Boltja, Somlói Vándor Pincészet, Spiegelberg Borterasz a Szent Margit-kápolnánál, Szalai Pince, Tornai Pincészet, Tomcsányi Családi Birtok, Vári–Kovács Pince, Varsádi Borbirtok Somló – Juhfark Liget, Somló Kapuja, Szent István-kilátó, Szent Margit-kápolna parkolója

További információ: https://ejszakaipincetura.hu

Nyitókép képforrás: Éjszakai Pincetúr – Facebook

Címkék:,