címke

helyszín

Eger, több helyszínen

dátum

2023. 10. 18. - 28.
Lejárt!

EGRI BIKAVÉR ÜNNEPI NAPOK

2023. október 18–28., Eger (több helyszínen)

Az Egri borvidék legfontosabb bora az Egri Bikavér, amelyhez kapcsolódó eseményt idén október 18-28. között tartják. A bortípus egyedi karakterét és magas minőségét megismerheted az éttermi élményektől a gálavacsorán át a sétáló kóstolókig.

Az Egri borvidék kiemelt borának nevét viselő rendezvény több önálló eseményből áll össze, így változatos formában, különböző helyszíneken ismerheted meg az Egri bikavért.

Az Egri bikavér legalább négy szőlőfajtából házasított terroirvörösbor, amelynek alapját a kékfrankos adja. A modern bikavér középmély rubinszínű, testes, fűszeres, piros és fekete bogyós gyümölcsök aromájára emlékeztető, jó savszerkezettel rendelkező, közepes-magas tannin- és alkoholtartalmú, hosszan eltartható, a palackban fejlődni képes bor.

Programajánló

Október 18–28.
Egri Bikavér Borgasztronómiai napok (helyszín: egri éttermek)
Az éttermek ezen időszakban Egri Bikavérekhez ajánlanak fogásokat és együttműködnek az általuk kiválasztott borász partnerükkel. Fedezd fel a város sokszínű gasztronómiai kínálatát és kóstold meg, hogy az egyes éttermek milyen különlegességet kínálnak az Egri Bikavérekhez.
Éttermek: Macok Bisztró ● Depresso Kitchen Étterem ● Flamingó Bisztró Bár ● Egri Érseki Palota Látogatóközpont Kávézó ● HBH Sörház és Étterem ● Trifla Ivó & Konyha ● Kulacs Csárda & Panzió ● Forst-Ház Étterem és Kávézó ● KÜVÉ Bisztró és Borbár ● Édeskert Étterem és Fagyizó ● Hotel Villa Völgy**** Étterem ● Egri Korona Borház

Október 18.
Az Egri Bikavér Napja (helyszín: Eszterházy tér)
Az Egri Bikavér Napok rendezvénysorozat október 18-án Az Egri Bikavér Napjával indul, amikor bejelentésre kerül a Gárdonyi 100 Egri Bikavér Superior 2021 összefogás bor piacra kerülése.
Képzőművészeti kiállítás, ünnepi műsorok és a Gárdonyi 100 Egri Bikavér Superior bor megjelenésének kihirdetése a programban:
14:00 Köszöntők
14:25 Kovászna megyéből érkezők műsora
14:50 Hargita megyéből érkezők műsora
15:15 Przemyśl városából érkezők műsora
15:30 Eger, Bor, Bikavér – képzőművészeti kiállítás megnyitója a Líceumban (A közel 40 alkotásból álló kiállítás október 28-ig tekinthető meg.)
15:40 A Blaha Színkör előadása
16:15 Kovászna megyéből érkezők műsora
17:00 Ünnepi műsor az Eszterházy téren
Köszöntők / A Gárdonyi 100 Egri Bikavér Superior bor megjelenésének kihirdetése / Az Egri Bikavér Lovagrend 7 új tagjának avatása / Az eseményen közreműködnek: az Egri Borbarát Hölgyek
17:35 A Kurul dobosok műsora
18:00 Przemyśl városából érkezők műsora
18:25 A Hatvani Szimfonikusok előadása
19:00 A Váraszói citerazenekar előadása
19:25 Mood Garden-koncert

Október 20.
Egri Bikavér Gálaest (helyszín: Líceum dísztereme)
Díszvacsora az Egri Bikavér tiszteletére, Superior és Grand Superior borokkal.
A gálaesten Macsinka János Gundel díjas séf fogásai kerülnek az asztalra egri bikavérek társaságában, és ugyancsak ezen az eseményen adják át az Egri Bikavérért díjakat.

Október 21.
Egri Bikavér Nagykóstoló (helyszín: Líceum dísztereme)
Nagykóstoló a Líceum dísztermében a legkiválóbb Egri Bikavérekkel.

Október 21., egész nap
Egri Bikavér Pincetúra (helyszín: Szépasszony-völgy)
Egésznapos program a Szépasszony-völgyben. Pincetúrák, borkóstolások, élő zene, nyereményjáték és még további programok várnak Eger hangulatos bornegyedének pincéi között.

További információ: https://www.egriborvidek.hu/egri-bikaver-unnepi-napok

Nyitókép képforrás: Egri borvidék – web