logó

helyszín

Budapest, Csepel, több helyszínen
kategória

dátum

2023. 11. 27. - 2023. 12. 03.
Lejárt!

EGRESSY FESZT

2023. november 27. – december 3., Budapest (Csepel, Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium és további helyszínek)

November 27-től egy héten át Csepel a hazai zenei kultúra kiemelt helyszíne. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál programjában iskolai bemutatók, koncertek és adventi gyertyagyújtás is vár, valamint most először országos zenei verseny is erősíti a gazdag programkínálatot.

Az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium igazgatója, művésztanárai és diákjai, valamint az önkormányzat és a szülők együttműködésével megvalósuló fesztivál keretén belül a kiváló művészeti szakgimnázium kitárja kapuit, valamint kilépve annak falai közül a zene örömét több helyszínen teszi nagyon sokak számára közvetlen élménnyé. Az EgressyFeszt rendezvényein a zene és a közösségi, lelki, baráti találkozások erősítik egymást.
Az országos zenei versenyre pedig a zeneművészeti felsőoktatásból érkeznek a tehetségek, hogy megmutassák és megméressék magukat.

Minden programon  ingyenes a részvétel.

 A részletes programot itt találod: https://programod.hu/egressyfeszt-2023

Programajánló

November 27-én az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium nyitott iskolai nappal vár, melynek keretében minikoncerteket, különböző hangszeres bemutatókat élvezhetsz, de lesz táncművészeti előadás is. November 28-án Madarász Iván Kossuth-díjas zeneszerző szerzői estjét tartják, 29-én pedig a Magyar Honvédség Központi Zenekara és az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium fúvószenekara lép fel egy közös hangversenyen, melyen az Ukrajnából érkező Gloriá Gyermekkórus működik közre.
December 3-án indul a Varasdy Frigyes Országos Egyetemi Trombitaverseny, délután pedig a Szent Imre téren a közös adventi gyertyagyújtáson vehetsz részt.

További információ:
https://programod.hu/egressyfeszt-2023, https://egressybenikonzi.hu/egressyfeszt/egressyfeszt-2023

Nyitókép képforrás: EgressyFeszt – web