disznóvágás fesztivalok.info

helyszín

Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen)
Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen)

dátum

2022. 02. 19.
Lejárt!

időpont

Egész nap

DISZNÓVÁGÁS A SAKNZENBEN

2022. február 19., Szentendre (Szabadtéri Néprajzi Múzeum)

Hagyományőrző disznóvágás a Skanzenben, ahol jó hangulat, a közös munka utáni finom falatok és a szívet-lelket melengető italok várnak Rád.

A téli időszak igazán különleges hangulatú és elmaradhatatlan eseménye volt a disznóvágás és a hagyományos disznótor, amivel manapság már csak elvétve találkozhatsz. Amellett, hogy komoly odafigyelést és munkát jelentett a disznó levágása és a feldolgozása, valódi közösségi élményt, jókedvű mulatozást, evést-ivást, baráti beszélgetéseket is adott a falu aprajának és nagyjának, az egyébként szürkébb és lassabban telő téli napokban.

A Skanzenben most felelevenítik ezt a hagyományt – idén mindössze egyetlen alkalommal, február 19-én lehetőség nyílik arra, hogy Te is részt vegyél egy tradicionális disznóvágáson és disznótoron.

A disznóvágások hagyományosan mindig kora reggel, szinte még hajnalban kezdődnek – nem lesz ez másképp itt sem. Ezért lehetőséget biztosítanak arra is, hogy az eseményt megelőző és akár az aznap éjszakát kényelmes szállodában, a szomszédos Skanzen Hotelben tölthesd el.

Regisztrálni és jelentkezni a programra ITT lehet.

További információ: https://skanzen.hu/hu/szolgaltatasok/skanzen-hotel/disznovagas-a-skanzenben, https://www.facebook.com/SKANZEN.HU

Nyitókép képforrás: Skanzen