boros válogatás

helyszín

Debrecen, Nagyerdő

dátum

2023. 06. 16. - 18.
Lejárt!

DEBRECZINER GOURMET FESZTIVÁL

2023. június 16–18., Debrecen (Nagyerdő)

3 nap, rengeteg kiállító, éttermek, cukrászdák, foodtruckok, koktélok, kézműves sörök, minőségi borok, s egy nosztalgikus, nyári élményeket felidéző tematika – ez vár a 7. Debrecziner Gourmet Fesztiválon

Hazánk első természetvédelmi területén ismét egy szórakoztató, izgalmas és magas színvonalú rendezvény részese lehetsz június 16–18. között.
A fesztivál ismét felejthetetlen ízutazásra hív a festői Nagyerdő szívébe, ahol az ország legkiválóbb éttermei és séfjei gyűlnek össze, hogy megmutassák, hol tart ma a gasztronómia csúcsa Magyarországon. A Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermei mellett vendégkiállítóként sztárséfek és budapesti éttermek is bemutatkoznak.

Nyári emlékeink

A balatoni lángos mindennel összetéveszthetetlen illata, a nagyszülői ház kedvenc ízei vagy egy baráti sütögetés a csillagos, nyári égbolt alatt… csak néhány példa azokból a nyári élményekből, amelyek kellemes emlékeket idéznek fel. Ezt a hangulatot idézi meg a 7. Debrecziner Gourmet Fesztivál, hogy mindenki új gasztroemlékekkel gazdagodhasson a kiállítók nosztalgikus és újragondolt nyári receptjei által.

Programajánló

A három napos eseményen az ínycsiklandó falatok, az izgalmas textúrák, a különleges alapanyag-párosítások, s a látványgrillezés mellett kézműves sörök, minőségi borok és izgalmas koktélok várnak kiállítók jóvoltából.

Gasztronómia

gasztro színpad programkínálata is sok izgalmat kínál. Többek között Jókuti „Világevő” András vezetésével, valamint sztárséfek és gasztrohírességek közreműködésével tematikus workshopokon, kóstoltatással egybekötött élményfőzéseken vehetsz rész. Az egész napos falatozás után pedig koncertek és dj set-ek biztosítják a talpalávalót.

Kiállítók: Leves + Borsod Burger (Miskolc), Anyukám Mondta (Encs), Babka (Budapest), Sajt és Kence, Grillakadémia,Horgonyzó Kisvendéglő (Tiszalök), IKON Étterem, Jardin Cukrászda, a Kiss-Virág Cukrászda (Vámospércs), Ladányi Cukrászda, Macaron Bites, Mirage (Hajdúszoboszló), Nimród**** Bioszálloda és Bioétterem(Karcag),  Next Bistro, NPK BEEF (Pécsvárad), Panificio Il Basilico, Paris Garden Étterem, Rednekk BBQ, RUTIN Gasztrolubickoló (Budaörs), Sárréti Chilifarm (Tetétlen), Szomszéd Bisztro, Wellington Coffee and Pie, Wok to Box.

Extrém, mégis elegáns és könnyed koktélokat készít a steam punk külsővel rendelkező Koktél Színház. A Buborék Pontban a legélénkebb pezsgők is előtérbe kerülnek. A fesztivál vendége többek között a Bestillo (Boldogkőváralja), a Bortárság, a Boutiq’ Bar (Budapest), a Divino Debrecen és a Hübris Sörfőzde (Székesfehérvár), a Nagyerdei Pálinkaműhely, továbbá a VisitDebrecen elhozza a „Debrecen város bora”címet szerzett válogatását. A speciality kávézás hazai úttörője, a One Eleven (Sopron) hozza a koffein boost-ot, melyet az AVE Ásványvíz hűsítő tisztasága kísér.

Gourmet kertmozi by Apolló mozi

A tavalyi év egyik újdonsága, a Gourmet kertmozi idén sem marad el. Sötétedés után átadhatod magad a nyár filmélményének: a fák lombjai alatt, hideg fröccsöt kortyolgatva, babzsákokból nézheted a vetítésre kerülő filmeket. Filmek:
Június 16-án: Üvegtigris – avagy a leghíresebb magyar food truck (21 óra) ● Hyppolit, a lakáj – egy régi klasszikus (23 óra)
Június 17-én: Mamma mia! – a legemlékezetesebb görög nyár (21 óra) ● A séf – nyári, családi food truck turné (23 óra)

Koncertek

A fesztivál újdonsága, hogy a szabadtéri kóstolót idén zenei produkciók színesítik: július 17-én, szombaton  például a Konyha zenekar ad koncertet, 18-án pedig a Blahalouisiana.

Galiba Gyereksarok

Mindhárom napon gyereksarok és interaktív foglalkozások várják a legkisebbeket a tini korosztályig, de még az is lehet, hogy a szülők sem tudnak majd ellenállni egy VR-szemüveges főzésnek.

Idén is keresik az év kiállítóját: szavazatért cserébe a nyertes boldog mosolyán kívül értékes nyeremények is várnak majd.

A négylábú kedvencek számára frissítőpontot alakítanak ki a Nagyerdő fái között.

Légy Te is Gourmet! Vár az erdő!

A Debrecziner Gourmet Fesztivál híreiről weboldalán és Facebook eseményéből értesülhetsz.

További információ: https://www.debreczinergourmet.hu/hu, https://www.facebook.com/debreczinergourmet

Nyitókép: Debrecziner Gourmet, képforrás: Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.
Fotó: Trilite Stúdió