Debreceni Nagyerdő fesztivalok.info

helyszín

Debrecen, Nagyerdő

dátum

2022. 08. 04. - 06.
Lejárt!

DEBRECENI BOR- ÉS JAZZNAPOK

2022. augusztus 4–6., Debrecen (Nagyerdei park)

A Debreceni Jazznapok és a Debreceni Borkarnevál összevonásával született meg 2015-ben az új esemény. A Debreceni Bor- és Jazznapok a Nagyerdő szívében vár, ahol hazánk összes borvidékéről érkeznek majd a borászok: 65 borászat mutatkozik be, s válogathatsz a kínálatukból, miközben a színpadokon közel 40, különleges jazzformáció ad koncertet.

Borkínálat

6 borrégió, 22 borvidék, 65 borászat
Idén hazánk mind a 6 borrégiója és mind a 22 borvidéke bemutatkozik 65 borászaton keresztül. Így többek között a bükki, a soproni, a kunsági, az etyeki, a csopaki, a szekszárdi, a badacsonyi, a tokaji, a villányi és a mátrai pincészetek borait is megkóstolhatod. De a széles hazai borkínálat mellett spanyol és olasz borok is jelen lesznek, illetve natúr- és bioborokat is lehet majd kóstolni.

Zenei kínálat

A zenei felhozatalban a füstös klubhelységek hangulatát idéző klasszikusoktól az újhullámos és fiatalos kísérletezésig minden stílus képviselteti magát.

Három zenei színpad vonulnak fel a hazai jazzműfajban alkotó zenészek és zenekarok: a fiatal, kísérletező jazzisták és a tapasztalt, ismert jazzmesterek közel 40 formációval érkeznek a színpadokra. 

Klasszikus jazz, vokális jazz, fúziós jazz, mainstream jazz, jazzrock, világzenével átitatott jazz vagy a folk és jazz találkozása… a népszerű és hagyományos sztenderdek mellett dinamikus improvizációk és fülbemászó dallamok felelnek majd a garantált koncertélményekért.

Ez ütős lesz!
A fesztivál mottója utal a nagyszerű zenei felhozatalra, valamint a tematikára, vagyis az ütőhangszerek világára. Négy dobos felel ezért: Szumper Ádám Ákos, a Fusion Artist in Residence Jr., Richter Ambrus, a klasszikus Artist in Residence Jr., Szendőfi Péter, a Fusion, Baló István pedig a klasszikus jazzt képviseli Artist in Residence-ként.

Bortúrák

Csütörtök és szombat között napi kétszer, vasárnap egyszer vezetett bortúrával készülnek, így ha most ismerkednél ezzel a csodás világgal, és szeretnél szakképzett előadók segítségével elmerülni e csodás nedűk forgatagában, akkor ne hagyd ki ezt a programot!

További információ: https://boresjazz.huhttps://www.facebook.com/boresjazznapok

Nyitókép: Debreceni Bor- és Jazznapok
Képforrás: Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

Kapcsolódó cikkünk: BOR & JAZZ minden mennyiségben