Debrecen Advent

helyszín

Debrecen, Kossuth tér

dátum

2023. 11. 25. - 2023. 12. 23.
Lejárt!

DEBRECENI ADVENT

2023. november 25. – december 23., Debrecen (Belváros)

A Debreceni Advent a négy hét alatt karácsonyi vásárral, gasztronómiával, vásári attrakciókkal és koncertekkel, továbbá jégpályával vár, hogy az ünnepi készülődések közepette kikapcsolódhass egy kicsit a családoddal együtt. 

A mesés Debreceni Advent a négy hét alatt varázslatos karácsonyi légkört áraszt, melynek egyedülálló hátterét Debrecen belvárosának csodálatos épületei nyújtják. Hatalmas fenyőfa, különleges fényinstallációk, kézműves vásár, gasztronómia, szabadtéri koncertek és jégpálya is vár. 

Programajánló

Karácsonyi vásár
A vásári korzón modern és tradicionális termékeket egyaránt találsz majd: helyet kapnak a torontáli szőnyegek, a kelim szőttesek, a cserépedények, a mázas bögrék, a kézzel készült fajátékok, a mézeskalácsok, a hargitai gyógyfüvek, a teák, a karácsonyi díszek és a szaloncukrok is. 75 ünnepi díszbe öltözött stand kínál hagyományos kézműves termékeket, karácsonyi díszeket, szezonális ajándékokat és 23 faház nyújtja az ínycsiklandó finomságok és a különleges kulináris élvezetek széles választékát.
A különleges program sem maradnak el: a varázslatos vásár hétvégéin guruló-zongorista, verklis, mesefigurák, táncosok, zenészek és gólyalábasok is feltűnnek a nézelődő közönség között a Kossuth téren felállított Hüttében pedig finomabbnál finomabb ételeket és italokat kóstolhatsz majd.

Debrecen Advent
képforrás: Debreceni Advent – web

Gyertyagyújtás és Debrecen fényei
Az adventi vasárnapok fő attrakciója a gyertyagyújtás. December 3-án az első gyertya meggyújtását 16:45-től hagyományőrző művészeti csoportok felvonulása vezeti fel a Régi Városházától a Debreceni Református Nagytemplomig, és ekkor borul ünnepi fényekbe a belváros.

Jégpálya és kori diszkó
A 750 négyzetméteres nagyságú jégpálya mindennap nyitva tart, valamint az adventi szombatokon a különböző tematikájú esteken jégdiszkóval is várnak.
Nyitva: november 25. – 2024. január 7. 

Debrecen Advent
képforrás: Debreceni Advent – web

Adventi programok
Minden adventi hétvégén különböző szabadtéri programokkal és koncertekkel várnak. Például játszik a Debrecen Dixieland Jazz Band a Lituus Rézfúvós Kvintett Te is részt vehetsz a Karácsonyi Ronda Pulcsis Futáson, láthatod az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház előadását, ahogy a Langaléta Garabonciások karácsonyi műsorát is.
Az Adventi Kuckóban Te is felfedezheted a kézzel készített ajándékok csodáját. A december 1. és 6. közötti időszak a Mikulásvárásról szól: óvodások által dekorált dézsás fenyőfák díszítik majd a belvárost, továbbá a Mikulás az Adventi Kuckóban fogadja a kicsiket, és közös éneklésre, szórakozásra invitálja őket. 
A Kölcsey Központban minden hétvégén adventi műsorok lesznek: az Adventissimo, a Valceremónia, a Szent Efrém Férfikar koncertje és a Hajdú70 gálaest is megrendezésre kerül.

Debrecen Advent
képforrás: Debreceni Advent – web

A város arcai
A Debreceni Advent idején több méter magas falra kerülnek fel kivetített portréfotók a debreceni közösségek mögött álló egyéniségekről, akik talán nem is sejtik, milyen nagy hatással vannak az itt élők életére, mindennapjaikra. Olyan egyéniségek ők, akik valamilyen módon inspirálják és meghatározzák azt az eseményt vagy környezetet, mely összefogja a debreceni közösséget. A jelöltek fotóit Debrecen egyik legjobb portréfotósa, Jakkel Rudolf készíti az adventi eseményhez.

További információ: https://debreceniadvent.hu, https://www.facebook.com/DebreceniAdvent

Nyitókép képforrás: Debreceni Advent – web