zongora

helyszín

Budapest, több helyszínen
Budapest, több helyszínen

dátum

2024. 02. 10. - 25.
Lejárt!

CZIFFRA GYÖRGY-FESZTIVÁL 2024

2024. január 18., február 10–25., Budapest (több helyszínen)

2024-ben ismét nemzetközi sztárokkal és világhírű magyar művészekkel rendezik meg a fesztivált. Január 18-án egy felvezető jótékonysági koncerttel indul a 9. Cziffra-fesztivál, ami február 10-től egyedi stílusú zongoraestekkel folytatódik majd.

A Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész által alapított rendezvénysorozat a világhírű Cziffra György zongoraművész életműve előtt tiszteleg. A klasszikus zeneművészet mellett bemutatja a zene élő, improvizatív irányait, teret enged a zenéhez kapcsolódó egyéb művészeti és tudományos ágak kapcsolódásainak, valamint kiemelten és sokrétűen támogatja a fiatal tehetségeket.

Programajánló

Méltóság hangja – jótékonysági koncert

A fesztivál január 18-án egy felvezető, jótékonysági koncerttel kezdődik a MÜPA-ban a Magyar Hospice Alapítvány javára. Az est elején Balázs Jánostól hallhatsz klasszikus műveket és parafrázisokat, majd három kiváló énekesnő váltja egymást a színpadon, akik már nem először zenélnek együtt a fesztivál alapítójával. A jól összeszokott párosok között elsőként Miklósa Erika érkezik operaáriákkal és dalokkal, Halász Judit és Kovács Kati pedig  legnépszerűbb slágereiket hozzák el a Müpa színpadára.

képforrás: Cziffra György-fesztivál

A zongora esszenciája

Februárban több budapesti helyszínen egyedi stílusú zongoraestekkel folytatódik az esemény. A fesztivál alapító-művészeti vezetője, Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész kiváló kollégáit hívta meg a programsorozatra. Így itt lesz az élénk színpadi jelenlétéről ismert orosz-amerikai származású Olga Kern, Farkas Gábor Liszt-díjas zongoraművész, Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész és az ifjú Liszt-verseny győztes Kevin Chen, de viszontláthatod a fesztivál egyik Kreatív Művész díjasát, Ifj. Balázs Elemért és Sandro de Palma olasz zongoraművészt is.

Balázs János
képforrás: Cziffra György-fesztivál, fotó: Emmer László

A Gálakoncertet február 25-én tartják díjátadóval.

A zongoraestek mellett lesznek érdekes koncertek, láthatsz több kiállítást, de lesz tárlatvezetés, filmvetítés és beszélgetés is.

A fesztivál részletes programját itt találod: https://cziffrafesztival.hu/program

Információ: https://cziffrafesztival.hu, https://www.facebook.com/cziffrafestival

Nyitókép képforrás: Cziffra György-fesztivál, press