plakát

helyszín

Budapest, Budapest Park
kategória

dátum

2023. 05. 21.
Lejárt!

időpont

18:00

CSINIBABA TÁNCDALFESZTIVÁL

40 éves a Katona József Színház

2023. május 21., Budapest (Budapest Park)

Fennállásának 40. évfordulóját a Katona József Színház társulata egy különleges, egyszeri és megismételhetetlen programmal, egy táncdalfesztivállal ünnepli a Budapest Parkban. Az este folyamán elhangzanak a Csinibaba című film dalai és a 60-as évek kultikus táncdalai is sajátos feldolgozásokban.

Programajánló

Május 21-én a Budapest Parkban ünnepli 40. születésnapját a Katona József Színház társulata, ahol a koncert és a színház fúziójának tekinthető program gerincét a Csinibaba című film betétdalai adják. Ezt egészítik ki a 60-as évek táncdalfesztiváljainak örökzöld slágerei.

A társulat tagjai mellett kiváló zenészek, énekesek lépnek fel. Itt lesz Lábas Viki (Margaret Island), Németh Juci (Budapest Bár), Péterfy Bori (Péterfy Bori & Love Band), Bagossy Norbert (Bagossy Brothers Company), Beck Zoltán (30Y), Fekete Giorgio (Carson Coma), Járai Márk (Halott Pénz),  Sena Dagadu (Irie Maffia) és Vitáris Iván + Balla Máté (Ivan & The Parazol).

A kísérőzenekar a Meggyes Ádám (Irie Maffia, Fővárosi Rapcirkusz) vezette, különleges felállású, több mint húszfős Nart Orchestra lesz. A fúvósokkal, vonósokkal, vokalistákkal és ütősökkel kiegészült zenekar magja: Dési Tamás Guba (dob, Irie Maffia), Szekér Ádám (gitár, Irie Maffia), Matus Péter (basszusgitár, Irie Maffia) és Premecz Mátyás (billentyűk, Kéknyúl).

Az előadást Vajdai Vilmos rendezi a régi táncdalfesztiválok szerkezete alapján, a látványterveket pedig, amelyek azegykori táncdalfesztiválok miliőjét idézik, Schnabel Zita készíti.

További információ: https://katonajozsefszinhaz.hu/43648-csinibaba-tancdalfesztival

Nyitókép képforrás: Katona József Színház