kolbász

helyszín

Békéscsaba, Csaba Park

dátum

2022. 10. 20. - 23.
Lejárt!

Jubileumi CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁL

2022. október 20–23., Békéscsaba (Csaba Park)

Négy napig tartó gasztrokaland az ország legfinomabb kolbászaival. Az idén 25 éves fesztivál kolbászgyúrásokkal, főzőversenyekkel és a hazai könnyűzenei élet kiváló fellépőivel vár Békéscsabára.

2022. október 20–23. között Békéscsabán az idén 25 éves eseményt ünnepelheted, ahol családok, munkatársak, baráti társaságok gyúrják a kolbászokat, indulnak a főzőversenyeken, majd este együtt élvezik a hazai könnyűzenei paletta kiválóságainak koncertjeit.

A csabai kolbász hungarikum, elkészítése – a tradíciót megőrizve – mai is élő népszokás, mely több mint száz éve, generációkon keresztül szinte semmit sem változott. Sertéshúsból és szalonnából készül, só, kömény és fokhagyma mellett paprikával gazdagon fűszerezett, élénkpiros színű, füstölt, majd hideg érleléssel szárított termék, amely nem tartalmaz borsot. A CSABAI CSABÁN AZ IGAZI!

Látványos kolbásztöltő versenyek

Több kategóriában is zajlanak a látványos kolbásztöltő versenyek, ahová a felnőttek mellett az ifjabb korosztály (óvodások és általános iskolások, valamint középiskolások és egyetemisták) is benevezhetnek. A versenyzőket a remek hangulat és a szórakoztató programok mellett értékes nyeremények is várják.

A 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivál több szempontból is különleges lesz. Többek között azért is, mert idén hirdetik meg először a tematikus, vadászoknak szóló Vad-Ász kolbászgyúró versenyt, ahol szarvashúsból készülhet a győztes kolbász.

Töltöttkáposzta a fesztiválon

Az idei évben is meghirdetik a hagyományos töltöttkáposzta-főző versenyt, ahol paprikával vagy paradicsommal, édesen vagy sósan, füstölt hússal vagy anélkül, és még megannyi változatban készülnek a bográcsos töltöttkáposzták. Természetesen – kóstolójegy megvásárlásával – kiválasztanod a számodra a legfinomabbat.

Programözön

Ahogy már megszokhattad, a fesztiválon egész nap változatos a programkínálat. Több helyszínen zajlanak az események a délelőtti óráktól kezdve éjszakába nyúlóan. Napközben például lesznek nép- és egyéb táncbemutatók, gyerekeknek szóló programok, kézműves foglalkozások, táncház, gólyalábasok, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pedig kutyás bemutatóval érkezik.

A fesztivál versenyei mellett este számos fellépő koncertjein tombolhatsz, majd utána neves DJ-k zenéjére bulizhatsz. Koncertet ad többek között: Balkán Fanatik / TNT (október 20.) • Azariah / Rúzsa Magdi / Korda György és Balázs Klári (október 21.) • Halott Pénz / Parno Graszt & Mező Misi (október 22.) • VALMAR / Bagossy Brothers Company (október 23.)

TIPP! Érdemes több napra érkezned Békéscsabára – bár már a szállásokat sokan egy évvel előre lefoglalják –, hogy a fesztivál mellett a város és környékének a nevezetességeit is megismerhesd.

További információ: https://www.csabaikolbaszfesztival.hu, https://www.facebook.com/kolbaszfesztival

Nyitókép képforrás: Csabai Rendezvényszervező Kft.