gordonka fesztivalok.info

helyszín

Tokaj, több helyszínen
Tokaj, több helyszínen

dátum

2022. 07. 20. - 2022. 08. 01.
Lejárt!

CRESCENDO NYÁRI AKADÉMIA

2022. július 20. – augusztus 1., Tokaj (több helyszínen)

Július 20-án indul a nemzetközi komolyzenei mesterkurzus és fesztivál Tokajban, immár 18. alkalommal.

A Crescendo Nyári Akadémia igazán különleges esemény, mely egy varázslatos tájak övezte festői kisvárosban az évek során egyedülálló zenei fesztivállá fejlődött. Itt a zene, a tanítás, a gondolkodás és az életszeretet egyszerre van jelen. A világ minden tájáról érkező fiatalok tapasztalt művésztanárokkal dolgoznak, minőségi zenei programok megvalósításában vesznek részt, miközben rátalálnak a pályájukhoz nélkülözhetetlen belső egyensúlyra is.

A Crescendo Nyári Akadémia kiváló lehetőséget biztosít az elmélyült munkára az előadó-művészet területén, valamint segít a szakmai megmérettetésekre való felkészülésben. Európai és amerikai zenekarok elismert szólistái, zene-, tánc- és képzőművészeti egyetemek tanárai tartanak intenzív közép- és felsőfokú képzést művészeti pályára készülő fiataloknak, akik a világ több mint 20 országából érkeznek.

A Crescendo Nyári Akadémia a magas színvonalú szakmai képzésen túl számos interaktív program révén arra is lehetőséget biztosít, hogy a keresztény világnézetű művésztanárok és a sokféle kulturális háttérrel rendelkező résztvevők jobban megismerjék egymást. A próbákon, az órákon és a délutáni koncerteken túl reggelenként Tune In napindító programon vehetnek részt, esténként kisebb csoportokban hitről, művészetről, az emberi élet sorskérdéseiről beszélgethetnek az érdeklődők. Mivel fontosnak tartják a diákok és tanárok közötti jó kapcsolat kialakulása, olyan oktatókat hívnak meg, akik a szakmai igényességen túl a tanítványokra teljes emberként tekintenek. A kurzuson nem pusztán oktatókként, hanem magánemberként, akár családjukkal együtt vannak jelen.

A Crescendo Fesztiválon a művésztanárok és a kurzus kiváló diákjai lépnek fel. Emellett számos szóló- és kamarahangverseny, valamint kiállítás is lesz. A Crescendo Szimfonikus Zenekara a Gálakoncerten Brahms II. (D-dúr) szimfóniáját fogja megszólaltatni az amerikai karmester, Delta David Gier vezényletével.

Fesztiválprogramok

Kortárs zenei percek 1. – Tornyai Péter (július 22.) ● Kortárs zenei percek 2. – Kecskés D. Balázs (július 23.) ● A Crescendo művésztanárainak koncertje (július 23.) ● Kreatív Istentisztelet (július 24.) ● Kortárs zenei percek 3. – Orbán György (július 25.) ● Fából zene – koncert (július 26.) ● Kamarazenei koncert (július 27.) ● Barokk zenei koncert (július 27.) ● Jazzkoncert (július 28.) ● Tanszaki koncertek (július 29.) ● Via Crucis – koncert (július 29.) ● Tanszéki koncertek (július 30.) ● Operajelenetek (július 30.) ● Gálakoncert (július 31.)

További információ: http://www.crescendoinstitute.org/hu, https://www.facebook.com/crescendosummerinstitute

Nyitókép képforrás: pixabay.com