könyv fesztivalok.info

helyszín

Budapest, Millenáris Park
Budapest, Millenáris Park

dátum

2022. 09. 29. - 2022. 10. 02.
Lejárt!

BUDAPESTI NEMZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL

2022. szeptember 29. – október 2., Budapest (Millenáris Park)

A megszokott, de megújult helyszínen, a Millenárison nyitja meg kapuit 2022. szeptember 29-én a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A gyerekkönyvesek a D épületben, a többiek a G épületben illetve a parkban felállított pavilonokban várnak. Idén is sok új kiadvánnyal találkozhatsz, valamint számos programmak készülnek a könyvkiadók.

A fesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma, ahol hagyományosan vendégül látják a hazai és a világ legrangosabb íróit, költőit. Az eseményen évről évre díszvendégként mutatkozik be egy-egy ország, régió kultúrája, irodalma, könyvkiadása.

Idén 27. alkalommal rendezi meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők egyesülése a könyvfesztivált, amelynek fókuszában a szlovák irodalom áll, a fesztivál díszvendége pedig a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics lesz.

A fesztiválon a világirodalom és a hazai szellemi élet kiemelkedő képviselőivel találkozhatsz: több száz alkotó, hazai és határon túli magyar író, tudós, művész részvételével kulturális programok sokaságát kínálják: író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várnak a fesztivál ideje alatt.

Az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválján az Európai Unió tagországainak fiatal prózaíró tehetségeit ismerheted meg, a gyermekeknek kialakított külön szekcióban – Gyerek(b)irodalom – pedig a gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programokkal is készülnek a szervezők.
A fesztivál természetesen könyvszakmai és üzleti fórum is, így például a régió könyvpiaci problémáival kapcsolatos szakmai tanácskozásokkal, konferenciákkal, az olvasáskultúrát középpontba állító előadásokkal is készülnek.
És persze a könyvfesztivál a nagyközönség számára egy nyitott vásár, ahol a pavilonok között kedvedre válogathatsz a kötetek és a több száz újdonság közül.

További információ: https://bookfestival.hu, https://www.facebook.com/budapestinemzetkozikonyvfesztival

Nyitókép képforrás: pixabay.com